Katiska-jutussa sokkikäänne: Niko Ranta-aho tunnusti kaiken! Myönsi syytteet ja paljasti uusia suuria huumekätköjä poliisille

Katiska-jutussa sokkikäänne: Niko Ranta-aho tunnusti kaiken 8:13
Liikemies Niko Ranta-aho on maanantaina myöntänyt pääpiirteittäin kaikki häneen kohdistetut syytteet.

Illan Rikospaikka-ohjelman tietojen mukaan Suomen suurimmassa huumeoikeudenkäynnissä on tapahtunut uusi ja dramaattinen käänne.

Katiska-jutun toinen pääsyytetyistä ja huumeliigan johtamisesta epäilty liikemies Niko Ranta-aho on maanantaina myöntänyt pääpiirteittäin kaikki häneen kohdistetut syytteet. Hän on myös tunnustanut olevansa huumekauppoja järjestellyt nimimerkki "Cobra". Aiemmin Ranta-aho on kiistänyt syytteet.

Asianajaja Hannu Kaitaluoma kertoo Ranta-ahon tuoreesta tunnustuksesta parhaillaan Helsingin käräjäoikeudessa.

Rikospaikan tietojen mukaan yllätyskäänne sai alkunsa tämän viikon alussa, kun Ranta-aho oli Katiska-jutun istunnon jälkeen pyytänyt palaveria jutun syyttäjien kanssa. Palaverissa hän myönsi syytteet törkeistä huumausainerikoksista ja törkeistä dopingrikoksista. Hän myös paljasti uusia maastokätköpaikkoja, joissa hänen kertomansa mukaan olisi yhteensä yli 50 kiloa huumeita. 

Rikospaikan tietojen mukaan poliisi löysi vielä samaisen maanantai-illan aikana Ranta-ahon kertomista kätköistä yli 20 kiloa amfetamiinia. Ranta-aho oli kätköetsinnöissä poliisin mukana. Etsintöjä jatkettiin myös tiistaina.

Tranberg kiistää syytteet edelleen

Jutun toisesta pääsyytetystä, ex-Cannonball-johtohahmosta Janne ”Nacci” Tranbergista Ranta-aho ei Rikospaikan tietojen mukaan ole puhunut vaan hän on tunnustuksessaan kertonut syyttäjille vain omasta roolistaan. Tranberg kiistää edelleen kaikki syytteet.

Poliisin esitutkinnan ja syyttäjien mukaan Ranta-aho johti yhdessä Tranbergin kanssa Espanjasta käsin järjestäytynyttä rikollisryhmää, jonka epäillään tuoneen Suomeen vuosien 2016 ja 2019 välisenä aikana satoja kiloja huumeita sekä lisäksi suuren määrän dopingaineita ja lääkepillereitä.

Katiska-jutussa on kaikkiaan yli 50 syytettyä. Syyttäjät ovat ilmoittaneet vaativansa Ranta-aholle,Tranbergille ja useille muille vastaajille 13 vuoden maksimirangaistusta.

Lue myös:

    Uusimmat