Sofia Belórf MTV Uutisten haastattelussa – vannoo syyttömyyttään huumevyyhdissä: "Olen tässä tyttöystävän roolissa"

7:14
Sofia Belórf antoi erikoishaastattelun MTV Uutisille.

MTV Uutiset haastatteli kahdesta rahanpesusta ja huumausainerikoksesta syytettyä Sofia Belórfia Helsingin käräjäoikeudessa 24. helmikuuta.

Katiska-huumevyyhdin syytettyjen puolustus pääsi ääneen maanantaina 24. helmikuuta Helsingin käräjäoikeudessa. Tuolloin puolustuspuheenvuoro kuultiin myös Sofia Belórfin asianajajan Paul Perovuon toimesta. 

MTV Uutiset haastatteli sekä Belórfia että Perovuota Helsingin käräjäoikeudessa. Belórfia syytetään kahdesta rahanpesusta ja huumausainerikoksesta. Belórfin miesystävän Niko Ranta-ahon epäillään olleen toinen laajan huumeiden salakuljetusorganisaation johtajista yhdessä entisen Cannonball-johtaja Janne "Nacci" Tranbergin kanssa.

– Tietysti tämä on mulle tärkeä päivä, koska tämä koko prosessi on nyt kestänyt aika pitkään, tai mun osaltani se on ollut sieltä kesästä asti. Ja tottakai kun olen syytön, niin olen halunnut, että pääsemme myös tuomaan esiin syvällisemmin ne puolustukseni kannat, Belórf kertoo. 

Nainen kertoo järkyttyneensä kun hän sai tietää muun muassa siitä, että hänen ja Ranta-ahon yhteistä asuntoa oli kuunneltu poliisin toimesta. 

– Itsehän olen tässä tyttöystävän roolissa, niin siinä mielessä ne tulivat myös minua kohtaan ne pakkokeinot. Järkytys tottaki. Jos olisin jonkun tahallisen rikoksen tehnyt, niin voisin edes pelätä tällaista asiaa, mutta kun en ole tehnyt. 

Belórf ja Ranta-aho kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa tammikuussa huumevyyhdin käsittelyn alkaessa vuoden 2019 heinäkuun jälkeen. Belórf kuvailee kohtaamisen olleen ihana, vaikka kaksikko ei päässyt puhumaan toistensa kanssa. 

– Katseyhteys meillä on. Tietysti se on ollut pitkä aika olla erossa ja ei oikein tiennyt, on tavallaan jo unohtanutkin, että miltä se toinen edes näyttää. Niin tottakai oli ihanaa nähdä. 

Belórfin asianajajan Paul Perovuon mukaan toistaiseksi ei ole vielä tietoa siitä, milloin Belórf ja Ranta-aho pääsevät kohtaamaan toisensa kahden kesken. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.