Nyt puhuu Sofia Belórf: Järkyttyi Niko Ranta-ahon tunnustuksesta, mutta kertoo olevansa miesystävästään ylpeä: ”Miehekäs teko”

1:56

Liikemies Niko Ranta-ahon tunnustus tuli hänen avopuolisolle Sofia Belórfillekin yllätyksenä. Belórfin mukaan hänellä ei ollut etukäteen tietoa asiasta.

Ranta-aho tunnusti pääosin kaikki häntä vastaan nostetut syytteet Suomen suurimmaksikin kuvaillussa huumeoikeudenkäynnissä, niin sanotussa Katiska-jutussa. Belórfin mukaan tunnustus tuli yllätyksenä.

– Se tuli mulle ihan yhtä sokkina kuin varmaan kaikille muillekin. Huomasin kyllä saliin mennessä, että hän oli vähän erinoloinen ja vaistosin jotain outoa. Tunnen hänet kuitenkin sen verran hyvin, Belórf sanoi heti tunnustuksen jälkeen MTV:n haastattelussa.

Belórfin mukaan hänellä on vaikea pukea sanoiksi kaikkea tuntemuksiaan uuden käänteen edessä.

– Aika miehekäs teko myöntää omat tekosensa. Olo on huojentunut mutta samalla järkyttynyt ja samalla olen huolissani, mitä nyt tapahtuu. Mutta siinä mielessä olen ylpeä, että jos näin on tehnyt, ottaa siitä vastuun.

Belórfilla on oma arvionsa siitä, miksi Niko Ranta-aho päätti tunnustaa kaiken.

– Hänhän ei ole mikään ammattirikollinen. Varmaan on omatunto on soimannut. En tiedä, kenen normaalin ihmisen pää tuollaista kestää. Hän on ihana ja hyväsydäminen tyyppi. Varmaan se on henkinen paha olo, joka ajanut siihen tunnustamiseen.

Belórf uskoo myös, että tähän asti tiukka yhteydenpitorajoitus helpottuu tunnustuksen myötä ja hänellä on nyt parempi mahdollisuus päästä tapamaan Ranta-ahoa.

Belórfin haastattelusta lisää illan Rikospaikka-ohjelmassa kello 22.35 MTV3-kanavalla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja