Snookermestarilta yllättävä avautuminen – häpeä vaihtui nopeasti helpotukseksi: "Minun ei tarvitse enää piileskellä maskin takana"

Snookerin maailmanlistan ykköspelaaja Mark Selby avautui yllättäen mielenterveysongelmistaan viikonloppuna. Perjantaina hän sai selkäsaunan Barry Hawkinsilta arvostetun Masters-turnauksen puolivälierissä. 

Selby, 38, pelasi omaan tasoonsa nähden surkeasti, kun hän taipui Hawkinsille 1-6-lukemin Lontoossa.

– En usko, että olisin pystynyt pelaamaan huonommin, vaikka olisin yrittänyt, Selby kommentoi sosiaalisessa mediassa heti ottelun jälkeen.  

Nukuttuan yön yli englantilaistähdellä oli yllättäen vakavampaa asiaa. 

– Haluan pyytää anteeksi kaikilta ystäviltäni ja perheeltäni, että petin heidät. En ole henkisesti hyvässä jamassa tällä hetkellä. Vointini huononi ja yritin sulkea asian mielestäni, mutta peittely ei ole oikea tie. Lupaan hakea apua ja kehittyä ihmisenä, Selby kirjoitti mielenterveys-aihetunnisteen kera. 

Nelinkertainen maailmanmestari sai paljon tukea avautumisensa jälkeen. Snookertähti oli selvästi helpottunut kerrottuaan vaikeuksistaan julkisesti.  

– Olen voittanut isoja otteluja urallani, mutta kaadoin isoimman vastukseni eilen kerrottuani ongelmistani ja avun tarpeestani julkisesti. Vuosien vaikeneminen ei ole oikea tie eteenpäin. Nyt tuntuu, että hartioiltani lähti pois valtava paino. 

– Nyt tuntuu siltä, ettei minun tarvitse enää piileskellä maskin takana, Selby iloitsi

Selby on voittanut urallaan 20 ranking-turnausta, joista viimeisin on edelliskevään MM-titteli. Armottomana kisapelaajana tunnetun englantilaisen kuluvan kauden paras suoritus on joulukuisen World Grand Prix -kisan välieräpaikka. 

Robertson mestariksi toista kertaa urallaan

Turnauksen puolivälierissä Selbyn lyönyt englantilainen Barry Hawkins eteni lopulta sunnuntaina pelattuun finaaliin. Hänen hieno viikkonsa ei saanut kirkkainta huipennusta, sillä australialaistähti Neil Robertson oli loppuottelussa parempi erin 10-4. 

Robertsonille, 39, Masters-titteli oli uran toinen. Ensimmäisen hän valloitti kymmenen vuotta sitten. 

– Maailmanmestaruuden uusiminen on viimeinen tavoite uralleni. Ei ole vielä liian myöhäistä tulla jopa kolmin- tai nelinkertaiseksi maailmanmestariksi. Katsokaa Tom Bradya, hän on valtava inspiraatio, Robertson kommentoi BBC:n mukaan viitaten 44-vuotiaana NFL:ssä loistavaan pelinrakentajaan. 

Robertson sai Masters-tittelistä 250 000 punnan eli noin 300 000 euron suuruisen voittopotti. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja