SM-liigapomo seurannut ihmetellen sarjan yllä pyörivää koronakeskustelua – "Henkilökohtaisesti en ymmärrä"

Tappara rikkoi koronamääräyksiä – näin urheilupomo Jukka Rautakorpi kommentoi tapausta, josta on tehty rikosilmoituksia 9:43
Videolla Jukka Rautakorpi kommentoi kohutapausta.

Jääkiekon Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen kertoi MTV Urheilulle ajatuksistaan sarjan viime aikojen kohutapauksista.

Tampereen Tappara nousi aiemmin otsikoihin, kun se oli rikkonut koronakaranteenimääräyksiä. Kaksi seuran koronatartunnan saanutta U20-joukkueen pelaajaa oli käynyt harjoittelemassa Hakametsän kolmoshallissa. Hiltunen sanoo, että kaikki seurat ovat tietoisia säännöistä Tapparan rikkomuksesta huolimatta.

– Iso työ on tehty kaikissa liigaseuroissa jo vuoden ajan. Siinä vaiheessa, kun tulee tällainen tilanne, niin se pitää selvittää, Hiltunen sanoo.

Liiga on antanut seuroille omat koronaohjeistuksensa. Jokaisessa seurassa pyritään pitämään kontaktit minimissä, joten joukkue ja toimiston henkilökunta pidetään erillään. Esimerkkinä tästä: Liigaseuran toimitusjohtajakaan ei voi mennä pelin yhteydessä pelaajakäytävälle, tai sanktiota tulee.

– Säännöissä on määritelty hyvin tiukasti, että ketkä saavat kohdata hallilla, ottelutapahtuman tai liiketoiminnan yhteydessä. Kulkureitit ovat suunniteltu siten, että kohtaamiset minimoidaan, Hiltunen täsmentää.

Kohua viime viikolla aiheutti myös Pelaajayhdistyksen vaatimukset kokovisiirien riisumiseen. Se oli lähettänyt pelaajille viestejä, että he eivät enää käyttäisi kokovisiirejä. Viestit olisivat olleet seurausta sarjassa ilmenneistä koronatartunnoista.

Hiltunen nostaa esille, että vuoden päivät kestänyt koronakriisi on vaatinut veronsa.

– Ihmiset eivät enää jaksa. Vaikka niitä ei saisi tulla, niin tulee silti lipsahduksia väsymyksen ja jaksamisen piikkiin, Hiltunen toteaa.

– Kun oltaisiin vielä pari kuukautta tässä kurissa ja nuhteessa, niin hyvä tästä tulisi. Tämä vaatii meiltä kaikilta todella tarkka toimintaa ja henkilökohtaisesti en ymmärrä sitä, että turvallisuuspuolta lähdetään haastamaan tai jopa kapinoimaan. Kannattaisi miettiä tätä isoa kuvaa, jossa olemme mukana, Hiltunen jatkaa.

Liigassa on useilla joukkueille todettu viime päivinä koronatartuntoja. HIFK ja SaiPa olivat jo aiemmin karanteenissa ja keskiviikkona tuli julki Sportin sekä Ilveksen tartunnat.

Katso pääkuvan videolta Tapparan urheilujohtaja Jukka Rautakorven kommentit kohutapauksesta.

Lue myös:

    Uusimmat