IS: Tapparan Jukka Rautakorpi ohjeisti koronan takia eristettyjä junioreita harjoittelemaan Hakametsään – tartuntatautilakia on rikottu, sanoo lääkäri

Kaksi koronatartunnan saanutta Tapparan U20-joukkueen pelaajaa on rikkonut karanteenimääräystään ja harjoitellut Hakametsän harjoitushallissa, kertoo Ilta-Sanomat. Lehden mukaan ohjeistuksen harjoitteluun oli antanut Tapparan urheilutoimenjohtaja Jukka Rautakorpi.

Tapaus selvisi, kun Hakametsän kolmoshallin kenttämies tapasi pelaajat harjoittelemassa maanantaina. Halli suljettiin ja edessä oli desinfiointi.

Rautakorpi myöntää Ilta-Sanomille tapahtuneen. Hänen mukaansa eristyksissä olleille pelaajille haluttiin antaa mahdollisuus pitää yllä tuntumaa. Rautakorven mukaan pelaajat eivät olleet tekemisissä muiden ihmisten kanssa eivätkä käyttäneet hallin pukuhuonetiloja. Rautakorpi myöntää, että kyseessä oli virhearvio.

- Turha tässä on selitellä. Hölmöys on tapahtunut, eikä sitä jatketa missään muodossa. En kierrä vastuuta. Minähän sen vastuun kannan tästä virhearviosta, Rautakorpi sanoi.

Ilta-Sanomien haastattelema Tampereen kaupungin tartuntatautilääkäri Sirpa Räsänen sanoo, että tapauksessa on rikottu tartuntatautilakia.


Lue myös:

    Uusimmat