SM-liigan kärjen valta-asetelma huojuu – näin Jokereiden ja Kiekko-Espoon paine näkyy pääsarjassa

Jääkiekon liigakausi käynnistyy pian - mistä asetelmista joukkueet kauteen lähtevät? 8:09
Viiden jälkeen: SM-liigakausi käynnistyy pian - mistä asetelmista joukkueet kauteen lähtevät?

Uusi SM-liigakausi käynnistyy ensi tiistaina eli12. syyskuuta. Sarjan kärjen asetelma uhkaa mennä uusiksi, kun kahden edelliskevään mestari Tappara on murroksen äärellä. Oman mausteensa liigasoppaan tuovat sarjan ulkopuoliset joukkueet eli Jokerit ja Kiekko-Espoo. MTV Urheilu listasi alkavan liigakauden suurimpia puheenaiheita.

HIFK vahvistui suosikiksi

Jori Lehterä, Leo Komarov, Petteri Lindbohm, Joonas Rask, Joni Ikonen ja kumppanit vahvistavat jo valmiiksi nimekästä ryhmää. HIFK lähtee suurimpana mestarisuosikkina kauteen. Ville Peltosen luotsaama nippu on kovassa paikassa: tulosta on tultava. Mikään muu kuin mestaruus ei kelpaa.

Mysteeri nimeltä Tappara

HIFK nousee suosikiksi, koska kahden edelliskevään mestari Tappara on kokenut valtavia muutoksia. Sen lisäksi, että kirvesrinnat ovat nyt ruotsalaisen Rikard Grönborgin komennuksessa, Tapparan kivenkova pelaajarunko hajosi kesän aikana palasiksi. Paikkaajilla on isot saappaat täytettävänä. Suurin mysteeri liittyy kuitenkin siihen, että kuinka vahvasti Tappara uudistuu Jussi Tapolan ja Jukka Rautakorven aikakauden jälkeen?

Juttu jatkuu kuvan alla.

Pelicans ja sensaation seuraavat askeleet

Lahden Pelicans oli SM-liigan viime kauden yllättäjäjoukkue. Suoranainen sensaationippu. Harva oletti, että Pelicans yltäisi edes pudotuspeleihin, ja yhtäkkiä se pelasi finaaleissa. Entä nyt? Odotusarvot ovat katossa, sillä Pelicans teki kesällä kovia värväyksiä. Ryan Lasch, Jussi Olkinuora, Patrik Carlsson ja kumppanit takaavat sen, että Pelicans herättää kovasti mielenkiintoa myös uudella kaudella.

Mysteeri nimeltä Kärpät

SM-liigan viime kauden ylivoimaisesti pahin floppi oli Oulun Kärpät, joka suli karulla tavalla kevään koittaessa. Kärppien yllä on ollut ja on yhä tummia pilviä. Seuralla ei ole edes urheilujohtajaa ja päävalmentaja Lauri Marjamäkeen kohdistuu valtavia epäilyksiä. Kärpistä on tullut entinen dynastia, joka ajelehtii tuuliajoilla.

Juttu jatkuu videon alla.

Lauri Marjamäki avoimena Kärppien pettymyskaudesta – haali vastuuta ja väsyi: "Siinä tein varmasti ison virheen" 0:53
Lauri Marjamäki avoimena Kärppien pettymyskaudesta – haali vastuuta ja väsyi: "Siinä tein varmasti ison virheen."

Valtavat tasoerot

SM-liiga jakaantuu rajusti varsin tasaisen kärkijoukon jälkeen. Liigan häntäpäähän voi povata HPK:ta, SaiPaa ja Jukureita, jotka eivät vakuuta millään tavalla. Uhkana on se, että tasoerot kasvavat valtavan suuriksi. Se taas aiheuttaa ristiriitaisen tilanteen, sillä koko sarjan yllä käydään nyt voimakasta debattia. 

SM-liigan tulevaisuus

SM-liiga on kovien päätösten äärellä, sillä sekä Jokerit että Kiekko-Espoo hamuavat paikkaa "ylhäältä" eli pääsarjasta. Jo nykyinen 15 joukkueen malli vetää laaturajat koetukselle. Mistä Jokereille ja Kiekko-Espoolle löydetään tilaa? Tähän keskusteluun liittyen muun muassa entiset Mestis-seurat Sport ja Jukurit ovat nyt tarkan syynin kohteena. Kauden alla nähty "suiden tukkimistemppu" ei ainakaan hiljennä aiheen pyörittelyä. Päinvastoin.

Lue myös:

    Uusimmat