SM-liigalta kyseenalainen ohjeistus pelaajille – Pelaajayhdistys puuttui jyrkin sanankääntein

Jääkiekon liigakausi käynnistyy pian - mistä asetelmista joukkueet kauteen lähtevät? 8:09
Jääkiekon liigakausi käynnistyy pian – mistä asetelmista joukkueet kauteen lähtevät?

Jääkiekon SM-liiga kehotti joukkueiden kapteeneita pidättäytymään sarjauudistuksen kommentoimisesta maanantaina sarja avaustilaisuudessa. Jääkiekon Pelaajayhdistys tuomitsee menettelyn pelaajien äänen hiljentämisenä.

Suomen jääkiekkolijat ry, eli Pelaajayhdistys kertoo SM-liigan ohjeistaneen kapteeneita olemaan vastaamatta kysymyksiin sarjajärjestelmäuudistuksesta. Kotimaisen kiekon pääsarjan sarjajärjestelmän uudistaminen on ollut kuuma peruna etenkin sen jälkeen, kun SM-liiga ilmoitti kesällä, ettei se käsittele syksyllä 2023 uusien seurojen lisenssihakemuksia.

Pelaajien näkökanta sarjajärjestelmään kiinnostaa, mutta SM-liigan mielestä aiheesta ei maanantain tilaisuudessa ollut sopivaa puhua. Tilaisuuden alkajaisiksi paikalla olleille toimittajille ilmoitettiin, ettei tilaisuudessa kommentoida sarjajärjestelmän uudistustyötä. Pelaajayhdistyksen mukaan kapteeneita oli opastettu siis jo etukäteen.

Pelaajayhdistys ei hyväksy tämäntyyppistä pelaajien äänen hiljentämistä. Jokaisella tulee olla oikeus omiin mielipiteisiin ja mahdollisuus ilmaista ne. Liigan sarjajärjestelmästä, kuten kaikista muistakin aiheista, pitää pystyä käymään asiallista keskustelua. Kaikissa keskusteluissa myös pelaajien mielipiteen tulee kuulua ja vaikuttaa, Pelaajayhdistys toteaa tiedotteessaan.

Tiedotteessaan Pelaajayhdistys avaa myös tekemänsä pelaajakyselyn tuloksia. Kantansa ilmoittaneista SM-liigan ja Mestiksen pelaajista 98 prosenttia kannattaa SM-liigan avaamista.

Lue myös:

    Uusimmat