SM-liigan kohupäätös testiin – MTV Urheilun tiedot: Kiekko-Espoo tekemässä kovan ratkaisun

Petteri Sihvonen pumppaa Kiekko-Espoota Liigan tylyksestä: "Käräjäoikeuden kautta" 1:55
MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen on kannustanut Kiekko-Espoota koviin toimiin, jopa riitauttamaan SM-liigan kohupäätöksen juridisesti.

Kiekko-Espoo ei hyväksy jääkiekon SM-liigan kesällä tekemää yllätyspäätöstä sarjan sulkemisesta, vaan aikoo MTV Urheilun tietojen mukaan jättää syksyn aikana liigalisenssihakemuksen kaudelle 2024-2025. 

Kiekko-Espoo on tehnyt viime vuodet määrätietoisesti työtä palatakseen jääkiekon pääsarjaan syksyllä 2024. Urheilullista menestystä se kartutti Mestis-mestaruudella viime keväänä.  

Espoolaisseuran tavoite koki valtavan kolauksen, kun SM-liiga tiedotti yllättäen 1. kesäkuuta, ettei se aio ottaa vastaan liigalisenssihakemuksia kaudelle 2024-2025. Kyseinen päätös oli vastoin SM-liigan aiemmin antamaa käsitystä ja se käytännössä sulki liigan täysin, kun aiemmin sarjapaikkaa on voinut tavoitella lisenssihaulla.  

SM-liiga perusteli ratkaisua sillä, että se haluaa rauhoittaa tilanteen mahdollista sarjajärjestelmäuudistusta ajatellen. Se nosti esiin myös lisenssijärjestelmän kriteerien uudelleenarvioinnin.  

MTV Urheilun tietojen mukaan Kiekko-Espoo on tästä huolimatta jättämässä hakemuksensa syksyn aikana. Lisenssihakemusten alkuperäisenä takarajana, ennen SM-liigan kesäkuista yllätysilmoitusta, oli lokakuun loppu.

Liigapomon kovat puheet

SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen alleviivasi yllätysilmoituksen jälkeen, että heillä on "hyvä keskusteluyhteys" Kiekko-Espoon kanssa, ja "avoin dialogi varmasti jatkuu". 

Muutamaa viikkoa myöhemmin hän kuitenkin puhui hyvin kriittisen sävyyn espoolaisseuran liigahaaveista. Hiltusen mukaan Kiekko-Espoo ei ollut tuossa vaiheessa näyttänyt vielä pääsarjakelpoiselta.

– Me emme ole nähneet pääomasta yhtään uskottavaa esitystä, Hiltunen totesi MTV Urheilulle. 

Urheiluoikeuden asiantuntija, varatuomari Olli Rauste oli MTV Urheilun haastattelussa kesäkuussa vakuuttunut siitä, että Kiekko-Espoo olisi vahvoilla, jos se lähtisi haastamaan SM-liigan väliaikaisen sulkupäätöksen. Rausteen näkemyksen mukaan kuluttaja- ja kilpailuvirasto voisi määrätä SM-liigan käsittelemään Kiekko-Espoon lisenssihakemuksen, koska SM-liigan sulkeminen ei ole laillisesti kestävällä pohjalla.

– Laki on ihan selvä. Pitää olla mahdollisuus nousta, pitää olla kriteerit lisenssiin, ja jos ne täyttyvät, se hakemus pitää käsitellä ja ottaa mukaan. Ei se sen kummempaa ole juridisesti, Rauste perusteli.

Kiekko-Espoo ei ole kommentoinut SM-liigan yllätyspäätöstä 1. kesäkuuta julkaisemansa tiedotteen jälkeen

Lue myös:

    Uusimmat