HIFK:hon jättiodotuksin siirtyneeltä Jori Lehterältä pollea lohkaisu Tappara-tähdestä: "Savinaisellahan on"

Nämä asiat saavat Jori Lehterän liekin roihuun HIFK-paidassa: "Niiden takia tulen joka päivä hallille" 1:12
Nämä asiat saavat Jori Lehterän liekin roihuun HIFK-paidassa: "Niiden takia tulen joka päivä hallille"

HIFK-riveissä alkavalla SM-liigakaudella viilettävä Jori Lehterä voitti viime kaudella Suomen mestaruuden ja CHL-kannun. Tähtipelaaja vakuuttaa, että voitonnälkää on reippaasti jäljellä myös helsinkiläisseuran paidassa.

– Savinaisellahan on viisi pyttyä viiteen vuoteen Liigassa. Olen koittanut itselleni lyödä samaa tavoitetta, Lehterä lohkaisee viime kauden Tappara-ketjukaverinsa Veli-Matti Savinaisen kivikovaan rekordiin viitaten.

Suomeen viime kaudeksi palannut Lehterä dominoi mestaruusjuhliin huipentuneella sesongilla Tapparan ykkössentterinä. Kiekkoilijan perheen koti on ollut jo viiden vuoden ajan kuitenkin Helsingissä, josta Lehterä on Jokerien kautta maailmalle lähtenyt. 

– Kiva saada arki pyörimään niin, että duunit ja perhe on samassa paikassa. Helpottaa aika paljon, keskushyökkääjä totetaa MTV Urheilulle. 

NHL:ssä, KHL:ssä ja Leijonissa pelannut Lehterä voitti viime kauden päätteeksi uransa ensimmäiset mestaruudet, siis vasta 35-vuotiaana. Vuosirenkaat ja kauan jahdatut mestaruuskannut ovat muovanneet ajatusmaailmaa jonkin verran.

– Kyllä se lähtee arjesta nauttimisesta. Tykkään joka päivä tulla hallille ja tehdä hommat ja jauhaa jätkien kanssa. Voittamisen ilo ja riemu ovat niitä keskeisiä asioita. Niiden kautta lähdetään totta kai hakemaan sitä pokaalia.

13 vuoden taika?

Montako mäntää Nordiksella, Jori Lehterä? Näin Liigan supertähti kommentoi "tuuletussuunnitelmiaan" 0:26
Montako mäntää Nordiksella, Jori Lehterä? Näin Liigan supertähti kommentoi "tuuletussuunnitelmiaan"

HIFK:ssa tavoitteena ja melkeinpä vaatimuksena on jälleen Suomen mestaruus. Pääkaupunkiseudun edustusjoukkue on lähes poikkeuksetta ennakkosuosikin asemassa. Alkavalle kaudelle HIFK on tehnyt järkälemäisiä panostuksia, kun Lehterän lisäksi myös esimerkiksi Petteri Lindbohm, Joonas Rask ja Leo Komarov pukevat ylleen punaista. 

Lehterä tietää, että häneltä odotetaan pistetehtailua tasan tarkkaan HIFK:n ensimmäisestä runkosarjaottelusta alkaen. Viime kaudella syntyi 57 tehopistettä, saldolla irtosi pistepörssin toinen sija. 

– Saa odottaa. Keskityn omaan hommaani. Kaikki saavat tehdä omat odotuksensa, minullakin on omani. Yritetään vastata niihin.

– Varmasti tulee olemaan alkujäykkyyttä. Uusia äijiä ja uudet pelitavat. Kyllä se aina on sitten lähtenyt käyntiin. Loppukaudesta sen vasta pitää olla tapissa, Lehterä jatkaa.

HIFK on voittanut Suomen mestaruuden viimeksi vuonna 2011. Ensi keväänä juhlista tulee kuluneeksi 13 vuotta. Myös sitä edellisen mestaruuden jälkeen (1998) odotusaika oli juurikin 13 kalenterivuotta. 

– Kaikki kivet käännetään, että saataisiin se (mestaruus voitettua). Duunia pitää tehdä ja pitkä on vielä matka. Siinä on tavoite, Lehterä päättää.

SM-liigan runkosarja käynnistyy tiistaina 12.9. HIFK pelaa ensimmäisen kerran perjantaina Tampereella, jossa vastaan asettuu Lehterän viime kauden seura Tappara.

C More esittää SM-liigan kaikki ottelut suorina lähetyksinä. 

Lue myös:

    Uusimmat