SM-liiga sulki oven Jari Kurrilta yksimielisesti – liigapomo lyö kovaa painetta Teemu Selänteen hankkeelle: "Vuosi jää helposti väliin"

4:11
MTV Urheilu uutisoi: Jari Kurrin asema Jokerien omistajana hiertää SM-liigassa – tästä on kyse!

Jääkiekon SM-liiga julkaisi keskiviikkona tiedotteen, jossa se otti kantaa Helsingin Jokereiden mahdolliseen hakemukseen liigalisenssin saamiseksi. Tiukkasävyisessä tiedotteessa Jokereiden mahdolliselta tulevalta omistajakaartilta edellytettiin kaikenlaisten vanhojen Venäjä-yhteyksien poistamista.

– Kaikki taloudelliset ja omistajuuteen liittyvät kytkökset Jokerien aiempaan KHL-projektiin on katkaistava. Me emme aio hyväksyä mitään tuon kaltaista linkkiä Venäjään, tiedotteessa sanottiin. 

Muotoilu herätti kysymyksen SM-liigan suhtautumisesta Jokereiden omistajaan Jari Kurriin. Kurrin nimeä ei tiedotteessa mainittu, mutta on ilmeistä, että KHL-vuosina seuran omistajana ja johtajana toimineen kiekkolegendan jatkaminen Liigaan pyrkivän seuran johdossa on muuttunut mahdottomaksi.

SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen ei kuitenkaan halunnut tarkentaa, että linjauksella halutaan sulkea ovi juuri Kurrin edestä.

– Siihen (Jari Kurrin asemaan) SM-liiga Oy ei ota tässä vaiheessa kantaa. Odotamme, mikä on se taho, joka tulee mahdollisesti hakemaan liigaosakkuutta. He tekevät itse valinnat niistä henkilöistä ja omistajista ketä siinä yhteisössä ovat mukana, Hiltunen sanoi MTV Urheilulle.

Jokerilegenda Teemu Selänne kertoi toissa viikonloppuna Bermuda-turnauksen yhteydessä, että Jokereita koskevat kuviot ovat jo pitkällä.  

SM-liigan osakkaat käsittelivät suhtautumistaan mahdolliseen uuteen osakkaaseen kesäkuun kokouksessa. Tiedotteessa ilmaistu tiukka kanta oli Hiltusen mukaan yksimielinen.

– Seuraavaksi meidän prosessin mukaan pitäisi tulla lokakuun loppuun mennessä SM-liigan lisenssitoimikunnalle virallinen hakemus, joka tekee selvityksen hakijatahon liigakelpoisuudesta.

– Liigalisenssin hakuprosessiin liittyy kuitenkin myös olosuhteet ja Helsingin tilanne tiedetään, Hiltunen sanoi viitaten HIFK:n käytössä olevaan Helsingin jäähalliin ja venäläisomisteisen Helsinki-hallin jäätyneeseen tilanteeseen.

Jos Jokerit hakee liigalisenssiä, Hiltunen pitää siihen liittyvän prosessin onnistumista annetussa aikaikunnassa todennäköisenä.

– Ei se silti ilman työtä tule. Siinä on paljon tehtävää. Mitä nopeammin prosessi liikkuu, sen parempi. Jos siihen prosessiin ei tule syksyllä mukaan, se vuosi jää sitten helposti väliin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja