Skandaalin käryä Kuopiossa: Ilves-leiri raivostui kuohuttavasta tuomarivirheestä – Antti Pennanen: "Hankala hyväksyä"

KalPa tekee 3-2 maalin 1:23
Tämä maali kuohutti tunteita keskiviikkona Kuopiossa.

Runkosarjan seitsemäs KalPa virittelee rajua temppua SM-liigan puolivälierissä, kun se siirtyi jo 3–1-johtoon runkosarjan kakkosta ja kevään isoa mestarisuosikkia Ilvestä vastaan. Kuopion keskiviikkoillassa haisteltiin skandaalin käryä.

Ilves johti peliä kahden erän jälkeen 2–1. KalPa tuli tasoihin ajassa 52.51, kun Andreas Okany siivosi kiekon verkkoon.

Hetki tästä ja taas kolisi, kun Matyas Kantner painoi hirmulämärillä lötön pönttöön. Ilves ei tästä toipunut.

Ottelun jälkeen Ilveksen leiri kävi kuumana Kuopion Olvi Areenalla. Seura jakoi sosiaalisessa mediassa kuvaotoksen siitä, miten KalPan 3–2-voittomaali oli paitsio.

Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen kävi oman keskustelutuokionsa otteluvalvojan kanssa heti lehdistötilaisuuden jälkeen.

– Hän sanoi, että molemmat, 2–2- ja 3–2-maalit olivat paitsioita, Pennanen kertoi.

– Halusin kysyä häneltä, että olivatko ne ja hän sanoi, että oli. Eipä tuossa sen enempää auta. Miehekkäästi ja rehellisesti totesi, että näin meni.

Video KalPan voittomaalista eli Kantnerin 3–2-osumasta näkyy jutun yläreunasta.

Liigan tuomaripäällikkö Jyri Rönn korjaili jälkikäteen Pennasen puheita paitsiomaaleista. Rönnin mukaan Ilveksen 2–1-johto-osuma oli myös paitsio, KalPan voittomaalin lisäksi.

1–2:

Pennanen ei sulattanut täysin myöskään Ilveksen avainhyökkääjän Matias Mäntykiven ulosajoa avauserässä. Mäntykivi huitaisi mailallaan KalPan Lasse Lappalaista käsille.

Ilveksen Matias Mäntykiveltä törkyinen temppu Kuopiossa – lentää suihkuun tästä tilanteesta 5:05
Ilveksen Matias Mäntykiveltä törkyinen temppu Kuopiossa – lentää suihkuun tästä tilanteesta

Ottelun tuomaristo tarkisti tilanteen videolta. Mäntykivelle 5+20-minuuttia huitomisesta.

– Voi toki ajatella, että miksi (Mäntykivi) antoi mahdollisuuden. Sitten taas, että olisiko kakkosellakin selvinnyt… Pennanen pyöritteli.

Ilves-luotsi Pennanen kävi tuomion jälkeen pitkän keskustelun tuomariston kanssa.

– He sanoivat, että selvä vitonen, että he pysyvät siinä. Kysyin, että olisiko kakkonen riittänyt. Sanoivat, että ei. Mennään sillä, Pennanen sanoi tuokiosta.

Ilveksen kurinalaisuus petti Kuopion keskiviikkoillassa. Vieraat ottivat useita, hyvin turhia jäähyjä.

– Nyt oli ensimmäistä kertaa tuota. Olemme aiemmin olleet hyvin kurinalaisia, mutta tänään jostain syystä osalla pelaajista oli vähän vaikeuksia tuon kanssa, Pennanen mietti, jatkaen:

– Meidän täytyy itse ymmärtää, että meillä ei ole tuollaiseen varaa. Meidän pitää pysyä kentällä. Aika pitkään jouduimme nyt vetämään kolmella sentterillä, mikä hankaloitti hommaa, Pennanen viittasi Mäntykiven ulosajoon.

Sen lisäksi, että KalPan voittomaali oli paitsio, Ilveksellä jäi jossittelun varaa muun muassa useamman tolppakilautuksen kautta.

– Onhan tätä hankala hyväksyä, Pennanen myönsi.

– Koko sarja on ollut vähän sitä, että olemme olleet tehottomia. Se on varmaan ollut se meidän isoin murheenkryynimme. Meidän pitää kääntää karma toiseen suuntaan, mutta en mä nyt jälkeenpäin jaksa vinkua ja selittää. Hävisimme. KalPa oli parempi ja yritämme uudestaan perjantaina, Pennanen viitoitti.

Muokattu 27.3.2024: Lisätty Liigan tuomarijohtajan Jyri Rönnin Ilta-Sanomille jakama tarkennus.

Lue myös:

    Uusimmat