Sivusto: Näissä ammateissa työskentelevät ovat onnellisimpia

Verkkosivusto Health.com listasi vuoden 2012 aikana parhaat työpaikat työntekijän terveyden kannalta.

Haluaisitko vaihtaa työpaikkaa? Kutsumusammatit, joissa viihdytään vaikka ilmaiseksi, näyttäisivät tekevän hyvää myös muulloin kuin palkkapäivänä.

Liikunnanohjaaja

Liikunnanohjaajat ovat yleensä alalla runsaan harrastuneisuuden vuoksi, joten he pitävät työstään. Lisäksi he saavat paljon liikuntaa.

Ohjelmistosuunnittelija

Tietokoneen tuijottaminen ei välttämättä vaikuta kovinkaan terveelliseltä, mutta ohjelmistosuunnittelijat yleensä nauttivat runsaasti työstään.

Lisäksi yritykset eivät kyttää työntekijöidensä tuntimääriä, vaan enemmänkin sitä, mitä he saavat aikaiseksi. Tämä antaa vapautta ja innostaa työntekoon, Chosewood kertoo.

Floristi, hortonomi

Monster.com-sivusto listasi floristin ja hortonomin ammatin 10 terveellisimän joukkoon tänä vuonna. Vaikka aikataulut ovat usein tiukat, työ on hyvin palkitsevaa, sillä luomuksesi ovat asiakkaille tärkeä osa heidän elämänsä suuria hetkiä ja ne tuovat hyvää mieltä, toteaa Health.com-sivuston haastattelema floristi Jayne Eastwick.

Vaikka luonnon luomusten keskellä työskentely rentouttaa, voivat aikataulut tuoda stressiä ja etenkin selkä on kovilla työn vuoksi.

Vakuutusmyyjä

Vakuutusmyyjät pääsivät vuoden 2012 parhaiden ammattien listalle, sillä se ei ole fyysisesti vaativaa, eikä stressi ole yleinen ongelma alalla.

Terveysalan toimistotyöläiset

Jos kiireisimmät työt, kuten ensihoitajien, lääkärien ja sairaanhoitajien ammatit unohdetaan, on terveysala usein stressitön ja hyvinvointia edistävä ala. Esimerkiksi ravitsemusterapeutin tai laborantin ammatissa työskentelevän ihmisen työaika on säännöllinen ilman liiallista kiirettä ja stressiä.

Lisäksi tieto terveydenhuollosta kannustaa pitämään huolta myös omasta kehosta.

Sihteerit ja assistentit

Georgian yliopiston vuonna 2012 tekemän tutkimuksen mukaan hallinnollisissa tehtävissä työskentelevillä assistenteilla oli vähiten sairauspäiviä ja terveydellisiä ongelmia.

Työ jää työpaikalle, jolloin se ei vaikuta muuhun elämään, Chosewood toteaa.

Ongelmia voi kuitenkin aiheuttaa runsas koneella istuminen: esimerkiksi ylipaino ja käsiongelmat ovat yleisiä toimistotyössä.

Pienten yritysten työntekijät

Vaikka suurissa yrityksissä edut ovat usein paremmat, voivat ne olla työympäristöinä persoonattomia ja epäinspiroivia.

Vuonna 2012 tehdyn amerikkalaistutkimuksen mukaan ne valtiot, joissa oli runsaasti paikallisia, pieniä yrityksiä väestö oli terveempää.

Pienessä yrityksessä työskentelevillä on yleensä hyvä yhteishenki ja esimiehet ovat usein energisiä ihmisiä, joille ihmisten hyvinvointi on tärkeää, Chosewood kertoo.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat