Sitruunatorttu

  • pohja:
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 dl mantelijauhetta (n. 125 g)
  • 350 g voita tai margariinia
  • 2 kananmunaa
  • täyte:
  • 4 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 2 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1. Sekoita kaikki kuivat ainekset pehmeään voihin.
  • 2. Lisää kananmunat koko ajan hyvin sekoittaen.
  • 3. Sekoita seos tasaiseksi taikinaksi ja anna sen vetäytyä jääkaapissa puoli tuntia.
  • 4. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ohueksi kerrokseksi.
  • 5. Sekoita kaikki täytteen ainekset tasaiseksi massaksi ja kaada se pohjan päälle.
  • 6. Paista torttua 175 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Resepti: Sami Salonen

Lue myös:

    Uusimmat