Mainos

"Sisu-muistion olisi pitänyt olla luottamuksellinen"

Vuorineuvos Jorma Eloranta ehdotti Sisu-raportin julkistamisen yhteydessä, että puolustusvoimien sisäisten arvioiden tulisi olla jatkossa luottamuksellisia.

Puolustusvoimat ja Sisu Auto pääsivät tänään sopuun kiistassa, joka liittyi Sisu Autolta hankittuihin maastokuorma-autoihin.

Riita sai alkunsa, kun Maavoimien Materiaalilaitoksesta levisi toukokuussa julkisuuteen muistio, jossa Sisun maastokuorma-autot haukuttiin huonolaatuisiksi. Asiakirja oli julkinen.

Selvitysmieheksi asetetun Elorannan mielestä sisäisten arvioiden pitäisi jatkossa olla luottamuksellisia.

– Se on normaalikäytäntö. Totta kai täytyy voida sisäisesti keskustella. Kun arvioidaan tavarantoimittajien kyvykkyyksiä ja taloudellista asemaa, on kyse aina luottamuksellisista asiakirjoista, Eloranta perustelee.

"Ei näitä julkisuudessa voi käsitellä"

Elorannan mukaan arvioiden tulisi olla luottamuksellisia, koska niissä on kyse yhden osapuolen mielipiteestä, eikä objektiivisesta totuudesta.

Sisu Auton konsernijohtaja Olof Elenius on samaa mieltä.

– Ei näitä asioita julkisuudessa voi käsitellä. Kyllä johdon ne pitää ensin sopia. Muuten menee vaikeaksi.

Eleniuksen mukaan riidassa jäätiin kuitenkin enemmän voiton puolelle.

Autoista löytyi käynnistysvaikeuksia

Myös Elorannan mielestä on hyvä, että pöytä on puhdas.

– Ilman tällaista julkista prosessia, voi olla että se (riita) olisi muhinut siellä. Nyt se on käyty perinpohjaisesti läpi. Myös Sisun puolella omistajat ja johto ovat ottaneet lusikan kauniiseen käteen ja lähteneet rakentamaan yhteistyöhengessä näitä asioita.

Puolustusvoimat tilasi Sisu Autolta noin 300 maastokuorma-autoa. Raportissa osasta autoista paljastui 28 eri virhettä, jotka liittyivät muun muassa autojen käynnistysvaikeuksiin ja heikkoihin akkuihin.

Puolustusvoimat on lunastanut autot, ja vikoja on ryhdytty korjaamaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.