Mainos

Sisu Auton johtaja kiistasta puolustusvoimien kanssa: "Välit ovat nyt normaalit"

Puolustusvoimien ja Sisu Auton välillä vallitsevat nyt kevään riidan jälkeen normaalit välit, sanoo Sisu Auton konsernin johtaja Olof Elenius. Hänen mukaansa erimielisyydet on ratkaistu.

– Ajoneuvot on toimitettu ja meidän ja puolustusvoimien välillä vallitsee nyt normaalit välit. Toivon, että 70 vuoden yhteistyö puolustusvoimien kanssa jatkuu.

Vikoja on jo korjattu

Kiista viime keväänä alkoi siitä, että Maavoimien materiaalilaitoksen esikunnasta vuoti julkisuuteen muistio, jossa Sisu Defencen armeijalle toimittamat maastokuorma-autot haukuttiin huonolaatuisiksi.

Autoissa väitettiin olevan käynnistysvaikeuksia ja heikot akut. Puolustusvoimat aikoi jopa luopua Sisun autojen tilaamisesta.

Kiistassa selvitysmiehenä toiminut vuorineuvos Jorma Eloranta sanoo, että nyt vikoja on korjattu ja kaikki jäljellä olevat viat luvataan korjata.

– Pöytä on putsattu, sanoi Eloranta aamulla tiedotustilaisuudessa.

Hankintojen hinta nousee lähes 800 000 euroon

Puolustusvoimat ja Sisu Auto allekirjoittivat tänään asiasta sovintosopimuksen. Sen mukaan puolustusvoimat lupaa maksaa jo maksetun hinnan lisäksi noin lähes 800 000 euroa Sisu Defencelle

Puolustusvoimat hankki satoja maastokuorma-autoja Sisu Defenceltä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.