Mainos

Sissikomentaja Hattab myrkytettiin

Tshetsheenilähteet vahvistivat tänään, että sissikomentaja Hattab on kuollut. Tiedon välitti uutistoimisto Kavkaz-Center.

Uutistoimiston mukaan Hattab myrkytettiin. Myrkytetyn kirjeen toimitti Hattabille tämän ennestään tuntema kuriiri, "tshetsheenimujahideenien komentokeskus" kertoi toimistolle.

Venäjän tiedustelupalvelu FSB kertoi jo viime torstaina, että se oli surmannut Hattabin salaisessa operaatiossa maaliskuussa. Tshetsheenilähteet kuitenkin kiistivät tuolloin tiedot.

Pelätyn sissikomentajan kuolema merkitsee iskua tshetsheenien vastarinnalle. Venäjän joukot eivät ole aiemmin onnistuneet surmaamaan tai vangitsemaan monia komentajia. Venäjän mukaan Hattabilla oli yhteyksiä Yhdysvaltain viime syyskuisten terrori- iskujen taustahahmoksi nimetyn Osama bin Ladenin al-Qaeda-verkostoon.

Arvoituksellinen hahmo

Arvoituksellinen Hattab tunnettiin vain yhdellä nimellä, ja hän on syntynyt tiettävästi Jordaniassa tai Saudi-Arabiassa.

Ääri-islamilaisen Hattabin sanotaan käyneen pyhää sotaa Venäjää vastaan 15 vuotta ensin Afganistanissa neuvostomiehityksen aikana, Tadzhikistanissa ja viimeksi Tshetsheniassa vuosien 1994-96 sodasta alkaen.

Hattab johti 1999 Dagestanin puolelle tehtyä sissi-iskua. Hän jatkoi vastarintaa eteläisessä Tshetsheniassa 1500 miehensä kanssa. Hattabin veli Mansur kertoi Al-Hayat-arabisanomalehdelle Hattabin suunnitelleen siirtymistä palestiinalaisalueille, mistä hän olisi aloittanut iskut Israelia vastaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.