Sisäministeri Ohisalo väläytti mahdollisuutta poistaa peliautomaatit marketeista – myös työ turvapaikkaprosessien sujuvoittamisessa on aloitettu

8:17
Video: Huomenta Suomessa keskusteltiin rahapeliongelmista ja peliautomaattien siirtämisestä maaliskuussa.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) on valmis tarkastelemaan sitä, että peliautomaatit siirretään pois markettien auloista. Hän kertoi kannastaan vihreiden hallitusryhmän kesäkokouksen tiedotustilaisuudessa Porvoossa.

– Veikkauksen monopoliaseman peruste on pelihaittojen torjuminen. Selvitämme sisäministeriössä erilaisia vaihtoehtoja pelihaittojen vähentämiseksi, Ohisalo linjasi.

– Itse olen valmis tarkastelemaan peliautomaattien sijoittelua niin, että ne mahdollisesti siirrettäisiin erillisiin tiloihin, joissa olisi myös hyvin vahva tunnistautuminen, että kuka kulloinkin pääsee pelaamaan.

Hänen mielestään tunnistautumisen täytyy tulla pakolliseksi kaikkialla, mutta hän ei osannut sanoa, mikä tämän lain valmistelun tilanne ministeriössä on tällä hetkellä. Valmistelu aloitettiin jo edellisen sisäministerin Kai Mykkäsen (kok.) aikana.

Veikkausvoittovaroja saavien järjestöjen toimintaedellytykset täytyy kuitenkin Ohisalon mielestä turvata. Se on hänen mukaansa keskeistä.

Ohisalo sanoi tietävänsä tutkijataustansa ansiosta sen, että moni ylivelkaantunut saattaa päätyä uhkapelien ääreen, jolloin ylivelkaantumiskierre voi entisestään pahentua.

Työ turvapaikkaprosessien sujuvoittamiseksi aloitettu

Ohisalo kertoi myös, että sisäministeriössä on aloitettu työ, jotta turvapaikkaprosessissa havaitut ongelmat saadaan korjattua.

– Esimerkiksi maatietojen keräämistä ja käyttöä kehitetään ajantasaisemmaksi. Palautuksia on tarkasteltava suhteessa ajantasaisimpaan maatietoon, hän painotti.

Ohisalon mukaan sisäministeriön budjettiesityksessä on varattu kuusi miljoonaa euroa Maahanmuuttoviraston ruuhkanpurkuun, jotta turvapaikkaprosessissa pitkään olleet ihmiset saavat tilanteisiinsa ratkaisun.

– On kaikkien etu, että turvapaikkaprosessi on alusta alkaen sujuva.

Hän muistutti hallituksen myös nostavan kiintiöpakolaisten määrää, takaavan paperittomille välttämättömimmän hoidon ja helpottavan perheenyhdistämistä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja