Sipoon huoltamotappo: Epäillyt myöntävät olleensa uhrin seurassa

Jo viisi henkirikosta on tullut esille tämän vuoden puolella – MTV:n rikostoimitus käy tapaukset läpi 14:51
Jo viisi henkirikosta on tullut esille tämän vuoden puolella – MTV:n rikostoimitus käy tapaukset läpi.

Sipoossa tapahtuneesta taposta epäillyt ovat kertoneet viettäneensä aikaa uhrin kanssa, kertoo poliisi.

Uhri löydettiin Sipoossa sijaitsevan ST1-kylmäasemalta uudenvuodenpäivänä noin kello 4 aikaan aamuyöllä. Poliisi ei tarkemmin kommentoi, missä yhteydessä ruumis oli löytynyt.

– Hätäkeskukseen tuli puhelu, että siellä kohteessa makaa henkilö maassa, tapauksen tutkinnanjohtaja Rauno Jämsä kertoo MTV Uutisille.

Paikalle saapui poliisipartio ja ensihoito, jotka totesivat miehen kuolleeksi. Esiselvitysten perusteella poliisi epäilee 33-vuotiaan miehen menehtyneen henkirikoksen uhrina.

Epäillyillä oma kertomuksensa tapahtuneesta

Poliisi otti uhrin löytöpäivänä kiinni kolme henkilöä epäiltyinä henkirikoksesta. Nyt poliisi aikoo vaatia kaikkia kolmea vangittavaksi taposta.

Jämsä kertoo, että kolmikolla on oma versionsa siitä, miten asiat ovat edenneet. Poliisille tapahtumien kulku on yhä epäselvä.

– Epäillyt henkilöt myöntävät kyllä olleensa tämän myöhemmin uhriksi joutuneen asianomistajan seurassa, Jämsä muotoilee.

Poliisi vaatii vangittavaksi vuosina 1991 ja 1995 syntyneitä miehiä ja vuonna 1993 syntynyttä naista. Vangitsemisoikeudenkäynti on määrä pitää huomenna perjantaina Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Kaksi miehistä ollut useasti syytteessä

Vuonna 1991 syntynyt mies on ollut lukuisia kertoja syytteessä erilaisista rikoksista, joista vakavimmat koskevat tapon yritystä, raiskausta ja ryöstöä. Hän on ollut lisäksi laajalti syytteessä erilaisista omaisuus-, liikenne- ja ampuma-aserikoksista.

Myöskään vuonna 1995 syntynyt mies ei ole ensimmäistä kertaa tekemisissä oikeuslaitoksen kanssa. Hänen syytteensä ovat koskeneet pääasiassa eriasteisia omaisuus- ja liikennerikoksia. 

Naisen osalta MTV Uutiset ei löytänyt aiempia syyteasioita viimeiseltä kymmeneltä vuodelta.
 

Lue myös:

    Uusimmat