Mainos

Sinnemäki: Vihreät ei käytä Japanin ydinvoimaonnettomuutta vaaliaseena

Vihreiden puheenjohtaja, työministeri Anni Sinnemäki vakuuttaa, että vihreät ei käytä Japanin luonnonkatastrofin aiheuttamaa ydinvoimalaonnettomuutta vaaliaseena. Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen on viitannut aiheeseen sanomalla, että "Nyt ei pidä hyppiä haudoilla".

- Tämäntyyppisestä onnettomuudesta vihreät ei tietenkään aio ottaa vaaliasetta. Totta kai tapahtumat tuovat ydinvoiman riskit keskusteluun voimakkaammin kuin aiemmin. Kokoomuksen ongelma on kaiken kaikkiaan ollut se, että he ovat liian kiihkeästi hirttäytyneet ydinvoimauskoonsa, sanoo Sinnemäki.

Sinnemäki napauttaa Kataiselle takaisin muistuttamalla, että ydinvoimaloiden ongelmista kukaan ei ole viime perjantain jälkeen Japanissa kuollut.

- Japanin maanjäristyksessä ja tsunamissa on kuollut valtava määrä ihmisiä, ja tilanne on kriittinen. Ydinvoimaloiden ongelmista ei toistaiseksi ole tullut kuolonuhreja. Kataisenkin hyvä olla huolellinen siinä mitä tässä on tapahtunut, napauttaa Sinnemäki.

Hallitus myönsi vajaa vuosi sitten kaksi ydinvoimalupaa. Sinnemäen mielestä ydinvoimaluvan haltijoiden olisi nyt hyvä aika miettiä vielä kerran onko ydinvoima tarpeellista.

- Mehän emme kannattaneet lupia hallituksessa tai eduskunnassa. Pärjäisimme paremmin ilman niitä lupia. Toivoisin, että lupien haltijat tässä yhteydessä vielä kerran harkitsisivat onko ydinvoima kannattava sijoituskohde, vai kannattaisiko pääomat sijoittaa kestävään energiateknologiaan, energiatehokkuuteen ja uusiutuvaan energiaan.

- Tuskin tämä tulee Suomessa ydinvoiman suosiota lisäämään. Huolestuttavat uutiset, joita kuulemme Japanista ovat muistutuksia ihmisille millaisia riskejä ydinvoimateknologiaan liittyy, sanoo Sinnemäki MTV3:n uutisten haastattelussa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.