Mainos

Sininen haikara ihmetyttää Saksassa - katso video

Saksalaisessa Briesenin pikkukylässä on hämmästelty outoa luontokappaletta: sinistä haikaraa.

Haikarat omaavat yleensä mustavalkoisen värityksen, mutta tämän koirashaikaran höyhenet ovat siniset ja paikoitellen jopa turkoosit. Brandenburgin osavaltiossa sijaitsevaan pikkukylään tulvii nyt turisteja, lehdistön edustajia ja lintubongareita, jotka kaikki haluavat nähdä vilauksen sinisestä linnusta.

Epätavallisen värin syytä ei ole toistaiseksi onnistuttu selvittämään – kovista yrityksistä ja arvailuista huolimatta. Paikallinen palokunta jopa kiipesi tikasauton avulla haikaran pesän luokse ja yritti etsiä sinisiä höyheniä, jotta ne olisi voitu vielä tutkittavaksi laboratorioon. Ilmeisesti tuuli oli kuitenkin lennättänyt kaikki irtosulat pois, ja etsintä päättyi tuloksettomana.

Asiantuntijoiden mukaan kyseessä ei kuitenkaan voi olla geneettinen poikkeavuus. Vaikka haikaroiden väritys vaihtelee koko mustasta koko valkoiseen ja yleensä niiden sekoitukseen, niin sininen ei kuulu haikaran mahdollisiin värivaihtoehtoihin. Lintutieteilijät ovat myös poissulkeneet sen mahdollisuuden, että väri olisi peräisin linnun nauttimasta ruoasta.

Todennäköisimpänä vaihtoehtona pidetäänkin nyt, että lintu on ollut kosketuksissa likaisen veden kanssa pitkän muuttomatkansa aikana Afrikasta Saksan itäosiin. Haikara on voinut joutua myös ilkeän kepposen uhriksi, kun joku on heittänyt sen päälle sinistä väriainetta.

Tarinalla on kuitenkin onnellinen loppu, sillä muutama päivä sitten sininen uros löysi itselleen puolison epätavallisesta väristään huolimatta. Mustavalkoinen naaras on jo muuttanut samaan pesään, ja lintutarkkailijoiden mukaan luvassa saattaa olla pian jopa jälkikasvua.

(MTV3 - EBU)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja