Sinikka Salo nousemassa Suomen Pankkiin

Presidentti Tarja Halonen ei hyväksynyt kahden uuden miehen nimittämistä Suomen Pankin johtokuntaan.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen palautti aamulla takaisin valtioneuvoston käsittelyyn ehdotuksen Johnny Åkerholmin ja Mauri Pekkarisen nimittämisestä Suomen Pankin johtokuntaan.

Valtioneuvosto on nyt päättänyt esittää valtiotieteen tohtori Sinikka Salon nimittämistä Suomen Pankin johtokunnan jäseneksi. Halosen odotetaan nimittävän hänet virkaan iltapäivällä.

Näin ollen Mauri Pekkarisen nimitys ei toteutuisi, vaan Salo nousisi johtokuntaan. Samalla Johnny Åkerholmin nimitys jäi avoimeksi. Tarkoituksena on, että vielä tänään presidentti nimittää yhden Suomen Pankin johtokunnan jäsenen. Tähän on syynä se, ettei johtokunta tule päätösvallattomaksi, kun johtaja Esko Ollila pitää lomiaan ennen siirtymistään eläkkeelle.

Presidentti Halonen esitti toivomuksen, että eduskunnan pankkivaltuusto miettisi vielä, kuinka monta johtokunnan jäsentä ylipäänsä tarvitaan.
Hän mainitsi senkin mahdollisuuden, että puheenjohtajan lisäksi johtokunnassa olisi jopa viisi jäsentä. Valtioneuvosto ei voi tästä päättää.

(MTV3)

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja