Satu Silvo: Elävä ravinto pelasti tulehduskierteestä

Huomenta Suomen Terve aamu -ohjelmassa vieraillut kasvisravintoloitsija ja näyttelijä Satu Silvo kertoo, miksi elävän ravinnon syöminen kannattaa.

Elävä ravinto tarkoittaa, että ruokaa ei kuumenneta yli 40 asteen. Ruoka syödään usein hieman käsiteltynä: mehut puristetaan ja pähkinät ja siemenet murskataan.

Silvo syö myös riistaa – tosin vähenevissä määrin. Entinen suosikki tonnikala on jäänyt ruokavaliosta epäeettisyyteensä vuoksi.

– Minulle on tärkeää, että eläimellä olisi hyvä elämä, kunnes se päätyy pöydälle ihmisten syötäväksi.

Proteiinia ruokavalioon tulee pavuista, hernetempeistä, lupiinista ja soijasta. Soijan syömistä Silvo ei kuitenkaan suosittele liiaksi asti. Naishormonien takia varsinkin miesten kannattaisi vältellä soijaa.

Jatkuva sairastelu loppui

Terveys ja hyvinvointi ovat Silvolle tärkeimpiä syitä syödä elävää ravintoa.

Lapsena Silvo oli jatkuvasti antibioottikuurilla angiinan ja poskiontelotulehdusten takia. Silvo tutustui elävään ravintoon teatterikoulussa ollessaan, kun ajatus siitä, ettei näyttelijä voi olla koko ajan sairas, heräsi.

– Ensimmäinen ajatus elävään ravintoon siirtymisestä oli, että eikö se ruoka ole kauhean pahaa? Silvo nauraa.

Mielikuva keitetyistä porkkanoista koostuvasta ruokavaliosta oli piirtynyt vahvasti mieleen. Herkuttelu ei ole kuitenkaan kiellettyä. Makkara, sinappi ja toisinaan myös lasillinen kuohuvaa kuuluvat edelleen harvinaisiin herkkuhetkiin.

Katso videolta, kuinka Silvo sai helpotusta kilpirauhasen vajaatoiminnan oireisiin hengitystekniikoiden ja oikeanlaisen ravinnon avulla.

Lue myös:

    Uusimmat