Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Satu Silvo: Elävä ravinto pelasti tulehduskierteestä

Shutterstock
Julkaistu 26.03.2015 09:53

MTV LIFESTYLE

Huomenta Suomen Terve aamu -ohjelmassa vieraillut kasvisravintoloitsija ja näyttelijä Satu Silvo kertoo, miksi elävän ravinnon syöminen kannattaa.

Elävä ravinto tarkoittaa, että ruokaa ei kuumenneta yli 40 asteen. Ruoka syödään usein hieman käsiteltynä: mehut puristetaan ja pähkinät ja siemenet murskataan.

Silvo syö myös riistaa – tosin vähenevissä määrin. Entinen suosikki tonnikala on jäänyt ruokavaliosta epäeettisyyteensä vuoksi.

– Minulle on tärkeää, että eläimellä olisi hyvä elämä, kunnes se päätyy pöydälle ihmisten syötäväksi.

Proteiinia ruokavalioon tulee pavuista, hernetempeistä, lupiinista ja soijasta. Soijan syömistä Silvo ei kuitenkaan suosittele liiaksi asti. Naishormonien takia varsinkin miesten kannattaisi vältellä soijaa.

Jatkuva sairastelu loppui

Terveys ja hyvinvointi ovat Silvolle tärkeimpiä syitä syödä elävää ravintoa.

Lapsena Silvo oli jatkuvasti antibioottikuurilla angiinan ja poskiontelotulehdusten takia. Silvo tutustui elävään ravintoon teatterikoulussa ollessaan, kun ajatus siitä, ettei näyttelijä voi olla koko ajan sairas, heräsi.

– Ensimmäinen ajatus elävään ravintoon siirtymisestä oli, että eikö se ruoka ole kauhean pahaa? Silvo nauraa.

Mielikuva keitetyistä porkkanoista koostuvasta ruokavaliosta oli piirtynyt vahvasti mieleen. Herkuttelu ei ole kuitenkaan kiellettyä. Makkara, sinappi ja toisinaan myös lasillinen kuohuvaa kuuluvat edelleen harvinaisiin herkkuhetkiin.

Katso videolta, kuinka Silvo sai helpotusta kilpirauhasen vajaatoiminnan oireisiin hengitystekniikoiden ja oikeanlaisen ravinnon avulla.

Lisää aiheesta:

Lääkäri nimeää kolme elintarviketta, jotka kannattaa vaihtaa toiseenSyötätkö koiralle perunaa? Tämä sinun pitää tietääTiian, 27, muutoskuva osoittaa yleisen harhaluulon kasvissyönnistä vääräksiEnglantilainen Emma on syönyt 30 vuotta pelkkiä höttöhiilareita – syynä erikoinen fobiaSuosikkijuontaja Janne Kataja kammoksuu useita ruokia: "Kala tuntuu suussa kuolemalta" – asiantuntija kertoo, mitä äärimmäiselle ruokanirsoilulle voi tehdäSatu Silvo lapsuuden ja nuoruuden ruokavaliostaan: "Aiheutti lamaannuksen ja vei voimat"
RavintoTerveys ja hyvinvointiLifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Ravinto
  • 15.10.20:32
    Viiden jälkeen

    Suomalainen tutkimus paljastaa: Kalaöljystä hyötyvät myös terveet

  • 27.9.17:25
    Ruoka

    Tutkimus: Hehkutetun ruokavalion "vihreä versio" nuorentaisi aivoja

  • 1.7.07:46
    Ruoka

    Syötkö salaattia, kurkkua ja tomaattia? Hanna Partaselta varoitus terveysmokasta

  • 8.4.11:17
    Painonhallinta

    Pätkäpaasto vai kalorien laskemista? Tutkimus selvitti, kumpi painonhallintametodeista on toimivampi

  • 24.3.20:13
    Liikunta

    Pitäisikö treenin aikana syödä?