"SILLÄ SIPULI. Kasviksia kasvaville" on Vuoden 2001 keittokirja

Lasten Keskuksen kustantama "SILLÄ SIPULI. Kasviksia kasvaville" on valittu Vuoden 2001 keittokirjaksi. Kirjan tekijät ovat Tuula Korolainen ja Riitta Tulusto sekä piirroskuvituksen tehnyt Leena Lumme. Valinta julkistettiin tänään avatuilla ELMA Helsingin maaseutumessuilla Messukeskuksessa.

- Kirjan kohderyhmänä ovat nuoret ja lapset, joille ei tasokkaita kirjoja ole liiemmälti nähty. Kirja on erittäin laadukas ja suomalaisin voimin tehty kasvisreseptikirja lantusta munakoisoon ja tomaatista persiljaan, totesi palkintoraadin puheenjohtaja Eero Mäkelä, Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja.

- Hyvien reseptien lisäksi kirjassa on runoja ja tarinoita kasviksien kylvöstä sadonkorjuujuhliin. Kirja on myös ansiokas tietokirja eri kasviksista ja kasvisruuan terveellisyydestä. Teksti on kaunista, herkullista ja opettavaisen viisasta. Piirroskuvitus on tehty taidolla ja sydämellä. Kirja tuo hymyn huuleen ja houkuttelee niin lasta kuin aikuistakin "Täytettyjen kesäkurpitsoiden" tai "Pavut intiaanien tapaan" -reseptien kokeilemiseen. "SILLÄ SIPULI. Kasviksia kasvaville" on loistava sijoitus suomalaisen lapsen terveelliseen ruokakulttuuriin, sanoi Eero Mäkelä.

Suomen Messut järjesti Vuoden keittokirja -kilpailun nyt neljännen kerran. Palkinnosta kilpaili tänä vuonna 30 teosta. Raatiin kuuluivat Eero Mäkelän ohella päätoimittaja Leena Karo Kodin Kuvalehdestä, viestintäpäällikkö Leena Packale'n Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitosta ja ruokatuotannon lehtori Jaakko Nuutila Haaga Instituutin Ammattikorkeakoulusta.

Voittajan valintaan johtanut päätös oli selkeän yksimielinen. Raati jakoi lisäksi kaksi kunniamainintaa. Järjestyksessä ensimmäinen kunniamaininta annettiin Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran julkaisemalle teokselle "Kulttuurihistoriallinen keittokirja", jonka ovat toimittaneet Ulla Aartomaa, Kirsti Grönholm ja Marketta Tamminen. Kirja on hieno lahjakirja suomalaisesta ruokakulttuurista kiinnostuneille, ja raadin mielestä erityisen sopiva nykynuorisonkin luettavaksi. Kirjaan on tallennettu ansiokkaasti Suomen kaupunkiporvariston ruokakulttuuria 1700-luvulta aina nykypäivään saakka. Kirjan ainekset on koottu eri puolilta Suomea 16 eri museon kokoelmista ja arkistoista.

Toinen kunniamaininta annettiin Gummerus Kustannus Oy:n julkaisemalle "Oliiviöljy - Extra virgin. Herkullisia ja terveellisiä ruokaohjeita", suomennos Sirkka Salonen. Kirja käsittelee oliiviöljyä, sen raaka-ainetta, valmistusta ja käyttöä ruuanvalmistuksessa. Raati antaa kirjalle kunniamaininnan onnistuneesta taitosta ja houkuttelevan kauniista valokuvista.

Vuoden keittokirja julkistetaan jälleen ensi vuonna 22.-24.11. pidettävillä Ruoka-messuilla Helsingin Messukeskuksessa.

(Mtv3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja