Silja Europan kuolemat: Huhut hurjasta juhlinnasta leviävät somessa – Tallink Silja: Ilta vaikutti normaalilta lauantailta, tiedossa ei erityisempää häiriötä

3:06
Tallink Silja kommentoi kahden suomalaisnuoren kuolemaa Silja Europella.

Risteilylaiva Silja Europalla löydettiin varhain sunnuntaiaamuyöllä kaksi suomalaista vainajaa. Laivoilla sattuu säännöllisesti kuolemantapauksia, mutta näin nuorten henkilöiden kohdalla se on harvinaista, kertoo Tallink Siljan viestintäpäällikkö Marika Nöjd.

Sunnuntaina aamuyöllä Silja Europan hyteistä löytyi kahden suomalaisen nuoren aikuisen ruumiit. 

Ensimmäinen ruumis, 25-vuotias nainen, löydettiin aamulla kello kolmen aikaan. Toinen ruumis, 21-vuotias mies, löydettiin aamuviideltä.

Tavallisesti kyse iäkkäiden sairauskohtauksista

Tallink Siljan viestintäpäällikkö Marika Nöjdin mukaan tällaiset kuolemantapaukset ovat harvinaisia. 

– Tosi harvinaisia. Mutta tietysti kun meillä kaikilla laivoilla noin 10 miljoonaa matkustajaa vuodessa, kyllä sinne valitettavasti mahtuu kaikenlaisia tapauksia, Nöjd kertoo.

Hänen mukaansa kyse on pääsääntöisesti iäkkäämmistä henkilöistä, jotka ovat saaneet sairaskohtauksen. 

– Mutta kyllä on ollut menneinä vuosina muutamia nuoriampiakin ihmisiä, jotka ovat menehtyneet. Ei se sinänsä täysin poikkeuksellista ole, mutta hyvin harvinaista.

Nuorten aikuisten kuolemantapauksissa alkoholilla ja muilla päihteillä on toisinaan osuutta asiaan, mutta sellaista yleistystä ei Nöjdin mukaan voi tehdä. Hänen mukaansa yleisin syy on sairaskohtaus. 

Ei tiedossa poikkeuksellista rauhattomuutta

Osa MTV Uutisten tavoittamista silminnäkijöistä kuvaili tunnelman laivalla olleen hyvin riehakas. Yksi matkustaja kertoi, että oli laivalla hänen mielestään poikkeuksellisen paljon nuoria matkustajia, jotka olivat voimakkaasti päihtyneitä.

Nöjdin tietoon ei ole tullut, että laivalla olisi ollut poikkeuksellisen riehakas tunnelma tai tavallista enemmän häiriköintiä. 

Nöjdin mukaan lauantai-iltaan ja asiakasmäärään nähden ilta on vaikuttanut normaalilta. Hänen mukaansa varsinkin viikonloppusin järjestyshäiriöitä ja meteliä on arkea enemmän. 

– En ole kuullut, että olisi mitään sen erityisempää häiriötä, Nöjd sanoo. 

Tutkinnasta vastaavan Tallinnan poliisin tiedottaja on kertonut aiemmin, etteivät tapaukset tämän hetkisten tietojen mukaan liity toisiinsa. Vainajissa ei ollut näkyviä väkivallan merkkejä eikä poliisi ei tällä hetkellä epäile rikosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja