Mainos

Viron tai Suomen poliisit eivät kumpikaan tutki Silja Europan kuolemantapauksia – tästä on kyse!

1:27

Tallinkin risteilylaivalta Silja Europalta löydettiin sunnuntaiaamuyöllä kaksi suomalaista vainajaa. Koska vainajat löydettiin Viron aluevesiltä, jutun tutkinta kuuluu Viron poliisille, joka ei ole käynnistänyt rikostutkintaa asiasta.

Viron poliisin ja rajavartiolaitoksen tiedottaja Leana Loide kertoo MTV Uutisille, ettei tapauksen tutkinnassa ole käynnistetty rikostutkintaa, koska poliisilla ei ole syytä epäillä rikosta tapahtuneen kummassakaan tapauksessa. 

Poliisi ei usko tämänhetkisten tietojen perusteella tapausten liittyvän toisiinsa. 

Viron poliisi kuitenkin suorittaa kuolinsyyntutkinnan, ja ruumiinavauksessa varmistetaan vainajien tarkka kuolinsyy. Ruumiinavausraporttien valmistumisen aikataulusta ei ole vielä tietoa. 

Suomen poliisin ainoaksi tehtäväksi jäi suruviestien toimittaminen

Suomen keskusrikospoliisista (KRP) kerrotaan, että tutkinta- ja tiedotusvastuu on Viron poliisilla myös siinä tapauksessa, että ruumiinavauksessa paljastuu jotain rikokseen viittaavaa.

Jos rikosta aletaan epäillä, voi Viron poliisi tehdä tarvittaessa virka-apupyynnön Suomeen.

KRP:n mukaan Suomen poliisin ainoaksi tehtäväksi jäi suruviestien toimittaminen omaisille Suomessa. Laivalta löytyneiden asuinpaikkoja ei ole julkistettu.

Hyttikaverit löysivät vainajat

Sunnuntaina aamukolmelta 25-vuotias nainen löydettiin hytistään menehtyneenä. Kaksi tuntia myöhemmin, aamuviideltä, löydettiin toisesta hytistä 21-vuotias menehtynyt mies. Kummassakaan ei ollut ulkoisia väkivallan merkkejä.

Laivayhtiön mukaan he eivät olleet samaa seuruetta eivätkä heidän hyttinsä olleet lähekkäin.

Molemmissa tapauksissa ilmoituksen kuolleesta teki samassa hytissä majoittunut toinen matkustaja, kertoi Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd STT:lle.

Osa laivallaolijoista kertoi MTV Uutisille ja muulle medialle laivan tunnelman olleen poikkeuksellisen "riehakas" ja nuorten olleen hyvin päihtyneitä. Laivayhtiön mukaan kyse oli kuitenkin normaalista lauantai-illasta, eikä heidän tietoonsa ole tullut erityistä häiriökäyttäytymistä. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja