Risteilymatkustajat kertovat Silja Europan tapahtumista MTV:lle: Hytistä kuului kovalla musiikkia, kun vartijat löysivät ruumiin – "Tosi haikeat tunnelmat"

3:06
MTV Uutiset Live oli vastassa, kun Europa-laiva palasi Helsinkiin.

MTV Uutiset Live haastatteli Tallink Siljan Europa-laivalta palanneita matkustajia, joita risteilyllä tapahtuneet kuolemantapaukset olivat koskettaneet. Tallinnan-risteilyllä kuoli viime yönä kaksi nuorta suomalaista.

Kaksi risteilyllä ollutta matkustajaa kertoo nimettömänä, että toinen kuolleista henkilöistä oli löytynyt hytistä, jossa oli soinut kovalla musiikkia. Matkustajat olivat olleet laivan infossa, kun sinne oli saapunut henkilö, jonka naapurihytistä kuollut ihminen löytyi.

Matkustajien mukaan vartijat olivat menneet sisään ja ihminen oli löytynyt hytistä kuolleena. Matkustajat arvioivat tämän tapahtuneen aamuviiden aikaan. Heidän mukaansa hytin luona oli ollut paljon itkuisia ihmisiä.

Satamaan palaajilla haikeat tunnelmat

Myös risteilyltä iltapäivällä Helsinkiin saapunut Sergio Quilodran kuuli kanssamatkustajilta kuolemantapauksesta yön pikkutunneilla ensimmäisen kerran.

– He kertoivat, että joku oli viereisestä hytistä menehtynyt. Ihmiset olivat itkeneet siinä porukassa. Olin aika järkyttynyt siinä vaiheessa, hän sanoo.

Quilodranin mukaan Tallinnan päässä hän ei ollut varma, kuinka paljon ihmiset loppujen lopuksi tiesivät risteilyllä tapahtuneista kuolemista. Hän kertoo kuitenkin aistineensa pettynyttä tunnelmaa. Viimeistään takaisin Helsinkiin saapuessa omatkin tunteet nousivat pintaan.

– Tosi haikeat tunnelmat, nyt kun tuli takaisin tänne. Kun kaksi nuorta ihmistä on tällä tavalla lähtenyt, niin se on todella surullista, hän toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja