Silikonit eivät ole ikuisia – näin vaihdat ne uusiin

Tiesitkö, että silikonit eivät ole ikuisia. Kylpyhuoneen laatoituksen viimeistelevät silikonisaumat tulisi vaihtaa 3–5 vuoden välein.

Silikonilla viimeistellään kylpyhuoneen liikkuvat saumat kuten seinien kulmat, lattian ja seinälaatan rajat sekä kalusteiden läpivientien ympärykset.

Kylpyhuoneen silikonisaumojen tehtävänä on pitää saumat joustavina ja ohjata vesi valumaan seinää pitkin lattialle, eikä laattojen alle. Silikoni on aika vaihtaa uuteen, kun sen reunat alkavat irtoilla laatasta. Aika kuivattaa silikonin ja siinä oleva homesuojaus kuluu pois. 

Jos silikoniin muodostuu hometta, joka näkyy mustina pisteinä, tulee silikoni vaihtaa heti. Valkoiset silikonit myös kellastuvat aikaa myöten ja vaativat vaihtoa jo esteettisistä syistä.

Tee näin

Poista vanha silikoni varovasti veitsellä tai silikonin poistoon tarkoitetulla työvälineellä. Varo vahingoittamasta laattojen alla olevaa vedeneristystä. Kaavi laattoihin kiinni jäävä silikoni lastalla. 

Puhdista laatat liasta ja pölystä. Laattaan ei saa jäädä likaa, muuten silikoni ei tartu laatan pintaan. Puhdista saumattavat laatat vielä asetonilla tai ksyleenillä. Anna laattojen kuivua ja jos laattojen tausta on märkä anna sen kuivua.

Laita suojausteipit laattasauman molemmin puolin, paina teipin reunat tiukasti laattaan. Pursota silikonia saumaan mieluiten koko saumattavan matkan yhdellä vedolla. Vedä sauma tasaiseksi sormella, joka on kostutettu veden ja astianpesuaineen sekoitukseen. Myös jäätelötikku käy tasoitukseen hyvin.

Poista teipit heti levityksen jälkeen ja ennen kuin silikoni kuivuu. Anna kuivua valmistajan ohjeen mukaan. Älä käytä suihkua silikonin kuivumisen aikana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja