Sikainfluenssa – mitä vakuutus korvaa?

Korvaako matkavakuutus, jos lentoyhtiö ei ota koneeseen sikainfluenssan tai sen epäilyn takia? Lue Ifin asiantuntijoiden vastaukset sikainfluenssaa koskeviin kysymyksiin.

Jos lääkäri epäilee perustellusti, että koneeseen pyrkivällä on sikainfluenssa, korvataan matkustajavakuutuksesta vakuutetulle syntyvät ylimääräiset matka- ja majoituskulut. Korvauksen edellytyksenä on lääkärintodistus, josta sairaus ilmenee.

Korvaako matkustajavakuutus, jos matka peruuntuu sikainfluenssan takia?

Matkustajavakuutus korvaa myös sikainfluenssan aiheuttaman matkan peruuntumisen lääketieteellisen syyn johdosta ja lääkärintodistuksen perusteella.

Korvaako matkustajavakuutus, jos peruuttaa matkansa koska pelkää sairastuvansa matkalla sikainfluenssaan?

Pelkästään pelko sairastumisesta matkalla ei ole matkustajavakuutuksesta korvattava matkan peruutuksen syy. Vakuutusehdoissa luetellaan, milloin matkan peruuntuminen korvataan matkustajavakuutuksesta. Peruuntumisen syynä voi olla esimerkiksi äkillinen, vakava sairastuminen joka pakottavasti estää matkalle lähdön.

Korvaako matkustajavakuutus matkan peruuntumisen, jos kuuluu niin kutsuttuun riskiryhmään, eikä halua lähteä matkalle?

Riskiryhmään kuuluminen ei ole matkustajavakuutuksesta korvattava matkan peruuntumisen syy.

Mitä pitää tehdä, jos matkalla sairastuu sikainfluenssaan?

Luonnollisesti kannattaa hakeutua tarvittaessa lääkärin hoitoon. Sairauden hoitamisesta aiheutuneita kuluja korvataan matkustajavakuutuksesta. Jos sairauden takia ei pakottavasti pääse palaamaan alkuperäisen matkasuunnitelman mukaisesti, korvataan vakuutuksesta myös ylimääräiset matka- ja majoituskulut. Pakottavuus arvioidaan lääketieteellisin perustein.

Lue myös:

    Uusimmat