Mainos

Sieppaaja-Turusen kaksoiselämä: velkoja, masennusta, kulissiavioliitto, rakastajatar

Miljoonaperijättären sieppauksesta syytetty turkulaisjuristi Juha Turunen eli poliisille kertomansa mukaan täydellistä kaksoiselämää. Hän kertoi olleensa naimisissa enää vain pariskunnan yhteisten lasten vuoksi.

Yli 13 vuoden ajan Turunen oli ollut suhteessa toiseen naiseen. Hän oli velkaantunut pahasti tehtyään epäonnistuneita sijoituksia. Turunen kärsi masennuksesta, johon oli yrittänyt saada apua jo 2007.

Viime vuoden alkupuolella hän alkoi kylmäverisesti suunnitella varakkaan ihmisen kidnappaamista. Tämän vuoden helmikuussa hän osti Turun Resiinaraitilta 57 neliön kaksion, joka maksoi 79 200 euroa. Hän sai äitinsä takaamaan asuntolainan valehtelemalla tälle, että asuntoon tulee suurta vuokraa maksava vuokralainen.

Kymmenen litraa eetteriä

Turunen on kuulusteluissa kiistänyt, että olisi hankkinut asunnon sieppausta varten. Toisaalta hän on myöntänyt, että oman kerrostalokaksion saaminen sinetöi päätöksen ryhtyä kidnappaukseen.

Tämän vuoden maaliskuussa hanke tosin kohtasi pienimuotoisen takaiskun, kun turkulainen yritys ei suostunut myymään hänelle kymmentä litraa eetteriä. Hän ilmoitti tarvitsevansa eetteriä perhosten tainnuttamiseen.

Poliisi löysi sieppausasunnosta papereita, joissa oli Koneen säätiön tietoja. Turusen uhriksi joutui Koneen teollisuussuvun perijätär.

Pohti kahta muutakin uhria

Turunen mietti mahdollisiksi uhreiksi myös kahta muuta vaihtoehtoa, muun muassa julkisuudesta tunnetun miljonäärin naisystävää.

Erääseen paperiin Turunen on kirjoittanut "1 - 8 M(pieni)". Hän kertoi poliisille pohtineensa tuolloin lunnasvaatimusta, jonka tulisi esittämään.

Turusen mielestä miljoona euroa oli uskottavan lunnasvaatimuksen alaraja. Kahdeksan miljoonan euron hän puolestaan arveli olevan sellainen summa, jota hän pystyisi rahamäärän painon perusteella vielä yksin käsittelemään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.