Sideways aloittaa todellisen festarikesän – Leijonat-pyörityksestä selvinneen Gettomasan suurin sankari nousee tänään lavalle

Räppilegenda Nas esiintyy tänään Sideways-festivaaleilla Helsingissä. 

Suomen festarikesä notkahtaa toden teolla liikkeelle, kun Sideways-festivaali avaa ovensa Helsingin jäähallin kupeessa helteisenä torstaina 6. kesäkuuta. Avauspäivänä Sidewaysissa nähdään muun muassa suomalaiset Asa & Band, KridlokkTuuttimörkö sekä Pää Kii. 

Yksi päivän sekä koko festivaalien odotetuimmista esiintyjistä on kuitenkin yhdysvaltalainen rap-artisti Nas. 45-vuotias artisti on esiintynyt Suomessa aiemmin muutamaan otteeseen ja hänet mielletään usein räppiireissä yhdeksi kovimmista artisteista. 

Samaa mieltä on muusikon suuri fani Gettomasa, joka aikoo ehdottomasti saapua katsomaan Nasin keikkaa Helsingin iltaan. Kuusivuotiaana ensikosketuksensa räppiin saanut Gettomasa kertoo ihastuneensa räpissä aikoinaan sen kapinallisuuteen sekä raakaan energiaan, jota Nas myös omalla työllään on edustanut. 

Gettomasa sai myös kerran tilaisuuden tavata lyhyesti sankarinsa. 

– Muutama vuosi sitten itseasiassa pääsin kättelemaan Nasia ja sanomaan, että olet hieno mies. Se oli mulle hieno hetki.

Nas julkaisi ensimmäisen albuminsa Illmatic vuonna 1994. Sen lisäksi, että Nas saapuu itse esiintymään Helsinkiin torstaina 6. kesäkuuta, avautui samana päivänä myös toinen mahdollisuus tutustua mieheen, kun Vantaan taidekeskus Artsissa ovensa avasi valokuvaaja Chi Modun laaja valokuvanäyttely 1990-luvun legendaarisista räppäreistä. 

Näyttelyssä on muun muassa otoksia nuoresta, 19-vuotiaasta Nasista debyyttialbuminsa julkaisun kynnyksellä. 

MTV Uutiset seuraa Sideways-festivaalia koko viikonlopun ajan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja