Shiatsuhoitaja tyrmää maidon juonnin – "Kiinalaiset eivät koskaan juo sitä"

Shiatsuhoitaja Leo Nygren väittää, että maito on haitallista ihmiselle. Hän ei ole juonut sitä 60 vuoteen.

– Ihminen ei todellakaan tarvitse maitoa mihinkään. Se kuuluu vasikalle, ihmiselle on äidinmaito, 82-vuotias shiatsuhoitaja Leo Nygren sanoo.

Nygren kertoo hoitaneensa ihmisiä kiinalaisilla terveydenhoito-opeilla 25 vuotta.

– Kiinalaiset eivät koskaan juo maitoa. Tilaa laitumille ja lehmille ei ole edes ollut kuin aivan pohjoisimmassa osassa maata. Silti – tai juuri sen takia – kiinalaiset ovat hyvin terveitä.

"Aiheuttaa kylmät jalat"

Mitä pahaa maidossa sitten Nygrenin mielestä on?

– Se, kuten kaikki muutkin kylmät ja rasvaiset juomat ja ruoat, "tukkeuttaa" pernaa. Kiinalaisen terveydenhoito-opin mukaan pernan tehtävä on valvoa verenkiertoa ja jakaa ruoasta saatavaa energiaa muulle elimistölle. Se myös kiinteyttää kehoa.

Nygren sanoo, että jos perna tukkeutuu imien haitalliset aineet itseensä kuin pesusieni, se ei pysty suoriutumaan näistä tehtävistä.

– Hyvin monien suomalaisten ja muidenkin länsimaalaisten käsien ja jalkojen kylmyys johtuu nimenomaan pernan tukkeutumisen aiheuttamasta ääreisverenkierron heikkenemisestä. Myös huulet, jotka toimivat pernan tuntoeliminä, tavallaan kääntyvät sisäänpäin ja ohenevat. Se on hyvin yleistä nykyään, Nygren sanoo.

"Liian vähän yinia"

– Ihminen voi itse omilla ruokavalinnoillaan päättää, millaista energiaa perna jakaa muille elimille: yinia vai yangia. Nykyään ihmisissä on liian vähän yangia. Se näkyy siinä, että olemme heikentyneet.

Nygrenin mielestä suositukset maidon juonnista joutavat romukoppaan.

– Jos päivässä juo kaksi lasillista maitoa, perna tukkeutuu varmasti.

– Minä en ole juonut maitoa 60 vuoteen, ja olen niin terve kuin 82-vuotias ihminen vain voi olla. En ole koskaan ollut sairaana, Nygren sanoo.

Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja