Näiden syiden takia lukijat voimistelevat – "Nuori vaimo vaatii notkeutta nivelissä"

Kysyimme lukijoiltamme, voimistelevatko he säännöllisesti. 269:stä vastaajasta 52 prosenttia vastasi myöntävästi. Liikkumiseen motivoi esimerkiksi nuori vaimo, painonhallinta ja hyvä musiikki.

Nuori vaimo vaatii notkeutta nivelissä.

Olen 72-vuotias, ja aloin huomata jäykkyyttä esimerkiksi sukkia jalkaan vetäessä. Noin vuosi sitten päätin, että joka aamu lehden luettuani vedän munakelloon 20 minuuttia ja voimistelen. Venyttelen ja käytän kahden kilon painoja erilaisiin liikkeisiin. Kyllä huomaa positiivisen eron entiseen.

Sairastan nivelreumaa. Voimistelen, jotta pysyisin liikuntakykyisenä.

Minulta leikattiin välilevytyrä vuonna 2003. Voimistelen aamuisin noin tunnin verran: 4x9 leuanvetoa, 4x35 etunojapunnerrusta, toistasataa selkä- ja vatsalihasliikettä, pohkeet, reidet ja neljän kilon kevyet käsipainot. Lopuksi erilaisia venytyksiä. Selkä ei ole temppuillut useampaan vuoteen.

Aamu alkaa kunnon venyttelyillä. Käyn kerran viikossa voimistelemassa ja nauttimassa hauskanpidosta ikäisteni kanssa! Kipeä selkä pysyy näin vähemmän kipeänä.

Voimistelu auttaa kolotuksiin. Se saa punan poskille sekä mielen ja kehon tasapainoon.

Aamuisin sängyssä ennen ylösnousemista pyrin voimistelemaan vatsalihaksia ja tekemään hartialiikkeitä sängyn laidalla istuen. Lenkin jälkeen venyttelen ja käyn ulkona urheilukentän yhteydessä olevilla kuntolaitteilla.

Nivelet ja mieli kaipaavat liikuntaa. Tulee vähällä vaivalla hyvä olo, ja painokin pysyy kurissa.

Olen kuntoklubin jäsen. Käyn joka viikko pilateksessa ja zumbassa, myös silloin tällöin salilla laitteilla. Koska olen ulkoilmaihminen, kävelen myös useita kertoja viikossa.

Voimistelu on yksi voimavaroistani. Ilo on kaksinkertainen, kun teen sen mielimusiikkini soidessa.

Olen voimistellut lähes koko aikuisikäni. Tuntuu, etten pääse aamulla sängystä ylös, ellen voimistele ja venyttele 10–15 minuuttia. Siitä lähtee päivä hyvin käyntiin.

Kyllä se on ihan pakkokin, jos mielii pysyä kunnossa. Oma tavoitteeni on elää 100-vuotiaaksi. Monipuolisella liikunnalla olen pitänyt nivel- ja muut säryt poissa. Rappujen nousu sujuu juostenkin.

Nelijalkainen "tassuterapeutti" ulkoiluttaa minua noin kaksi tuntia päivässä. Lisäksi käyn kaksi kertaa viikossa ohjatussa seniorijumpassa ja kerran viikossa puolen tunnin vesijumpassa.

Studio55.fi

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat