Lukijat myöntävät syyt liikkumattomuuteen – "Liian hikistä, ei huvita"

Kysyimme lukijoiltamme, voimistelevatko he säännöllisesti. 269:stä vastaajasta 48 prosenttia vastasi kieltävästi. Moni myönsi olevansa yksinkertaisesti laiska, mutta myös sairaus voi estää liikkumisen.

Siinä on aamulla ihan tarpeeksi voimistelua, kun koittaa taipua pöntölle.

Kouluaikaisista "pakkopullavoimistelutunneista" eroon päästyäni en ole koskaan harrastanut kävelemistä kummempaa liikuntaa. Voimistelu ei vain yksinkertaisesti ole minun juttuni alkuunkaan.

Käytän syöpälääkettä, joka tekee nivelet jäykiksi. En aina jaksa tai pääse lattialta ylös.

Talvehdin Espanjassa, Portugalissa ja Marokossa viidestä kuuteen kuukautta. Siksi aktiivinen kuntosaliharjoittelu on jäänyt. Harmittaa, sillä lihakset jumittuvat. Pitääkin ottaa talveksi kuminauhatreeni mukaan. Kävelylenkit teen kyllä lähes päivittäin.

Jos huvittaa, niin jumppaan. Tässä iässä en tee enää mitään pakosta tai muiden mieliksi.

Voimistelu on unohtunut, ja ohjaamatta voin tehdä vääriä liikkeitä. Harrastan kyllä runsaasti hyötyliikuntaa: polttopuun tekoa ja kuljetusta, lumi- ja pihatöitä, sienestystä, metsässä vaeltelua… Lisäksi uin aina, kun mahdollista.

Ei huvita, on liian hikistä.

Voimistelisin, jos voisin, mutta muutama vuosi sitten alkaneen lähes jokapäiväisen migreenin takia en pysty liikkumaan. Hyvä, kun pystyn töissä käymään kolmesta neljään päivää viikossa.

Ei eläkeläisenä tarvitse olla niin säännöllinen. Jumppaan ja liikun, kun mieli tekee – ja usein tekeekin!

Laiskuus on syynä. Pitäisi kyllä – kohta alan olla niin tönkkönä, etten pääse liikkeelle.

Laiskuus tuppaa voittamaan. Mutta onneksi käyn viikossa kerran tai kaksi vesikävelemässä ja päivittäin 3–9 kilometrin lenkillä.

Ei vaan kiinnosta, saati jaksa.

Olen niin jumalattoman laiska, etten jaksa voimistella tai harrastaa mitään muutakaan liikuntaa. Kyllä kai sitä, jos alkuun pääsisi, mutta kun on niin laiska, ettei jaksa edes aloittaa.

Venyttelen hieman ennen ylösnousua ja kuljen päivittäin usein portaita. Ei näitä nyt jumpaksi voi sanoa.

Ei aina huvita, vaikka kuinka tietää, että pitäisi.

Studio55.fi

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat