Seuraajat huomasivat Alexin videolla vaarallisen yksityiskohdan – TikTok-tähden henki pelastui

TikTok-tähden video toimii tärkeänä muistutuksena tarkastuttaa epäilyttävän näköiset luomet, ennen kuin on liian myöhäistä.

Joskus TikTok voi tehdä hyvääkin, eikä pelkästään kannustaa nuoria videoimaan vaaratilanteita uusien seuraajien toivossa.

Floridalaisen Alex Griswoldin, 25, seuraajat huomasivat nuorukaisen selässä kaksi epäilyttävän näköistä luomea. Videolla Alexin tyttöystävä oli yrittänyt puristaa finniä Alexin selästä, mutta finnin sijaan kahden tarkkasilmäisen seuraajan huomio kiinnittyikin luomiin.

Alex kertoo, ettei hän ollut koskaan aiemmin ollut välittänyt useista suurikokoisista luomistaan. Jostain syystä hän kuitenkin päätti ottaa vaarin muutaman seuraajan varoituksista ja päätti käydä lääkärissä tarkistuttamassa selkänsä luomet.

Ihotautilääkäri informoi Alexia, että hän oli tehnyt oikein seuratessaan seuraajiensa ohjeistusta. Kaksi selän luomista vaikutti pahanlaatuisilta. Lääkärin mukaan fanien tarkkasilmäisyys oli ehkä pelastanut Alexin hengen.

– Lääkäri sanoi minulle, että kuka ikinä kertoikin sinulle näistä luomista, todennäköisesti pelasti henkesi, Alex kertoo.

Laboratoriossa selvisi, että lääkärin poistamat luomet olivat pahanlaatuisia.

– TikTok todellakin voi pelastaa henkiä, eräs Alexin seuraaja kommentoi videolle, jonka Alex jakoi kokemuksistaan seuraajilleen.

Alkuperäistä sekä jatkovideota on katsottu TikTokissa miljoonia kertoja. 

Voit katsoa kyseisen videon artikkelin yltä.

"Olen nyt tarkempi aurinkovoiteen käytön kanssa"

Alexin täytyy nyt käydä kuuden kuukauden välein lääkärillä tarkastuskäynneillä. Hän aikoo pitää rutiinista kiinni loppuelämänsä. Hän on videon julkaisunkin jälkeen joutunut poistamaan vielä yhden pahanlaatuisen luomen.

– Lääkärini mukaan – koska minusta on aiemmin poistettu pahanlaatuisia luomia – minun on pidettävä jatkossakin tarkkaa kirjaa ihostani, Alex kertoo.

Hän on myös alkanut pitää parempaa huolta ihostaan ja yleisestä terveydestään.

– Olen nyt tarkempi aurinkovoiteen käytön kanssa. Tiedän myös, että video on auttanut muita. Ihmiset ovat laittaneet viestiä, että ovat sen ansiosta käyneet itsekin poistattamassa luomia, Alex kertoo.

Duodecim kertoo, että ihomelanooma on länsimaissa nopeimmin yleistyvä syöpä. Yksi melanoomariskeistä on runsasluomisuus.

Lähteet: New York Post, Duodecim, Reuters ja TikTok

Lue myös:

    Uusimmat