Lasten ja nuorten harrastukset jatkuvat vapun jälkeen pääkaupunkiseudulla, myös etäopetus päättyy

44:19
Miten vappua vietetään Helsingissä ja miten koululaiset palaavat lähiopetukseen? Katso pk-seudun info

Helsingissä toisen asteen oppilaitokset palaavat lähiopetukseen 3. toukokuuta alkaen. Myös alle 20-vuotiaiden ja tätä nuorempien ohjattu harrastustoiminta sisätiloissa jatkuu 3. toukokuuta alkaen.

MTV Uutiset seurasi Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren koronainfoa tässä artikkelissa.

17.36: Vapaavuoren mukaan perinteisiä vappumenoja ei Helsingissä järjestetä, eikä kaupunki varaudu vapun juhlijoihin esimerkiksi lisäämällä ylimääräisiä roskiksia kaupunkialueelle. 

17.31: Vapaavuoren mukaan maahantulojärjestelmä, jossa negatiivista testitodistusta ei vaadita, vaan sen sijaan maahan saapuvat pyritään testaamaan ei toimi matkustajamäärien kasvaessa edelleen.

Tällä hetkellä Helsingin satamaan saapuu matkustajia noin 1000-1500 päivässä, mikä on noin kymmenesosa koronakriisiä edeltävään aikaan verrattuna. 

– Nykyinen malli toimii siksi, että laivayhtiöt ovat edellyttäneet matkustajiltaan negatiivista testitulosta ja siksi, että matkustajia on tällä hetkellä niin vähän. Testaussysteemiä ei voida skaalata nykyisestään kymmenkertaiseksi. Tämä on kriittinen kysymys koko kriisin hoidon onnistumisen sekä epidemian kannalta, Vapaavuori sanoo. 

Vapaavuoren mukaan esimerkiksi Helsingin satamissa tilat rittavat testaamiseen vain tämän hetkisillä matkustajamäärillä. 

17.18: Vapaavuoren mukaan huolta aiheuttaa rajaliikenteen avautuminen ja mahdollisten tartuntojen leviäminen rajojen yli.

– Suomen pitäisi vaatia negativiista testitodistusta sekä rakentaa sähköinen järjestelmä näiden testitulosten tarkistamiseen. Voi olla, että tämä on kymmenes tai viidestoista kerta, kun sanon tästä julkisesti. Kaikissa Pohjoismaissa sekä useimmissa Euroopan maissa vaaditaan maahan saapuvilta negatiivinen testitodistus, todistus rokotteen saamisesta tai todistus sairastetusta koronavirustaudista.

17.15: Lapset ja nuoret palaavat lähiopetukseen 3. toukokuuta alkaen. Tällä hetkellä etäopetusta järjestetään vielä toisella asteella vuorottelumallilla.

Myös alle 20-vuotiaiden ja tätä nuorempien ohjattu harrastustoiminta sisätiloissa jatkuu 3. toukokuuta alkaen edellyttäen, että aluehallintoviraston päätös tilojen sulkemisesta ei ole voimassa.

– Täyttä varmuutta tästä ei ole, mutta uskomme ja toivomme, että näin tulee käymään. Vapun jälkeen lapset ja nuoret ensin -periaatteella kaikki ovat takaisin koulussa ja harrastaa voi niin sisällä, kuin ulkonakin.

17.11: Vapaavuoren mukaan ensi viikon alussa Helsingissä avataan koronarokotusten ajanvaraus 55-59-vuotiaille.

– Ajattelin itsekin olla maanantaina koneen ääressä varaamassa aikaa, Vapaavuori kertoo.

17.09: Yli 75-vuotiaista helsinkiläisistä on rokotettu yli 90 prosenttia.

17.04:  Helsingissä ilmaantuvuusluku eli uusien tartuntojen määrä 100 000 asukasta kohden viimeisten kahden viikon aikana on nyt 122, kun se kuukausi sitten oli 485. Uusia tartuntoja todetaan Helsingissä päivittäin keskimäärin 45.
Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja