Seppo Hovista piti tulla BumtsiBumin juontaja

24:19

Seppo Hovi muisteli Studio55.fi-lähetyksessä BumtsiBumia ja Tenavatähteä. BumtsiBumiin Hovia kaavailtiin alun perin juontajaksi.

Monien suomalaisten lauantai-iltoihin kuului vuosina 1997–2005 Bumtsibum-ohjelman rytmit. Pianoa soittanut Seppo Hovi oli ensin joutua ohjelmassa aivan toisenlaiseen rooliin.

– BumtsiBum lanseerattiin minulle niin, että lähdepä juontamaan kodikasta ohjelmaa, jossa on kaksi pianistia. Näin alkuperäisen irlantilaisen toteutuksen The Lyrics Board, ja ajattelin: totta kai, tämä on kiva juttu, olen aina tykännyt tietokilpailuista, Hovi kertoi lähetyksessä.

– Kun näin ruotsalaisen toteutuksen, ymmärsin, että tämä on estradiviihdettä. Siihen tarvitaan lavatähti, joka sen vetää! Asetuin pianon taakse, ja siitä muodostui onnellinen henkilöstövalinta.

Juontaja Markku Veijalainen tarkensi: tarkoitat, että pianistien väliin löytyi nuori, lupaava Marco Bjurström?

– Ehdottomasti. Paras mahdollinen.

Tenavatähdistä oman tien kulkijoiksi

Hovi muistetaan myös televisoissa vuosina 1990–1995 pyörineestä Tenavatähdestä.

– Meidän sodanjälkeisessä sukupolvessa lapsille lauloivat aikuiset. Sen jälkeen tenavatähdet valitsivat ohjelmistoonsa aika paljon biisejä vanhempiensa, jopa isovanhempiensa iskelmähyllystöistä. He lauloivat Suklaasydäntä ja kaikki kuuntelivat, että onpa herttaista.

Uusissa laulukilpailuissa on Hovin mielestä edetty kolmannelle tasolle.

– Nyt lapset laulavat sitä ohjelmistoa, jonka ovat itse omineet. He vääntävät englannin kieltä. Kansainvälistymistä on tapahtunut, hyvä varmaan. Vapaaehtoisuus – että he valitsevat ja tekevät itse – näkyy kaikessa. Kaveri, joka sinne pakotetaan, putoaa heti pois.

– Musiikkiohjelmilla olisi ihan taatusti kysyntää myös nykyään, Hovi sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja