Mainos

Seksuaalisuus huolettaa nuoria poikia – ei aikuista, jolle puhua

Nuoria poikia askarruttavat usein seksuaalisuuteen liittyvät huolet. Yli puolet Väestöliiton Poikien Puhelimeen tulevista puheluista liittyy seksuaalisuuteen kuten itsetyydytykseen, pornoon ja seksuaaliseen suuntautumiseen.

Muita poikia huolettavia aiheita ovat väkivalta, ihmissuhteet ja itsetuhoisuus sekä epäonnistumiset arjessa ja tyttöjen kanssa.

Väestöliiton mukaan useilla soittajilla ei ole muita aikuisia, joiden kanssa vaikeista aiheista voisi puhua. Moni nuori ei myöskään halua puhua ongelmista ystäville.

– Pojat tarvitsevat jonkun, joka välittää, ohjaa ja opastaa. Kertoo sudenkuopista ja vakuuttaa, että asioilla on tapana selvitä, vaikka elämä sattuu kaikkia nilkkaan jossain vaiheessa, Väestöliiton hankekoordinaattori Mika Lehtonen toteaa tiedotteessa.

Soittajissa neljä erityisryhmää

Poikien Puhelimen asiakkaissa on neljä erityisryhmää: huostaan otetut, maahanmuuttajat, yksinhuoltajien pojat ja uusperheiden lapset.

Huostaan otettujen elämä oli usein sekavaa, turvatonta ja hämmentävää. Yksinhuoltajien poikien elämässä vanhemmat eivät olleet paikalla, vaan useimmiten töissä. Uusperheiden lasten puheluissa kuuluivat puolestaan nuorten pohdinnat perheen muutoksista.

Maahanmuuttajapoikien puhelut lisääntyivät vuoden 2011 aikana merkittävästi. 300 puhelussa soittaja kertoi olevansa maahanmuuttaja ja parissasadassa puhelussa haluttiin muuten vaan keskustella maahanmuutosta.

Suurin osa Poikien Puhelimen soittajista on 10-16-vuotiaita. Poikien Puhelimeen tuli viime vuonna lähes 23 000 puhelua, mikä on yli 4 000 puhelua enemmän kuin vuotta aiemmin. Puhelimeen yritettin soittaa lähes 80 000 kertaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.