Seksuaalirikoksista epäiltyä Jeffrey Epsteinia vahtineet vanginvartijat nukkuivat miljonäärin itsemurhan aikana – väärensivät asiakirjoja salatakseen useiden tuntien unet

1:21
Video: Jeffrey Epsteinin kuolemasta uutisoitiin viikonloppuna.

Liikemies Jeffrey Epsteinia valvoneet kaksi vanginvartijaa on pidätetty virantoimituksesta, kertoo Yhdysvaltain oikeusministeriö. New York Timesin tietojen mukaan vanginvartijat eivät olleet tarkistaneet Epsteinin vointia yli kolmeen tuntiin, sillä he olivat olleet nukkumassa.

Amerikkalaislehden mukaan paljastukset vanginvartijoiden toimista tehtiin sen jälkeen, kun kaksikko pidätettiin virantoimesta tiistaina. Vartijat olivat väärentäneet asiakirjoja, joiden mukaan he olisivat käyneet tarkistamassa miljonäärin sellin 30 minuutin välein.

Väitteiden mukaan vartijat eivät olleet tosiasiassa tarkistaneet Epsteinin vointia yli kolmeen tuntiin, sillä he olivat nukkuneet. 

Yhdysvaltalaislehtien mukaan vankilan vanginvartijat olivat tehneet pitkiä ylityöputkia henkilöstövajauksen takia.

Myös vankilanjohtaja siirrettiin muihin tehtäviin

Epstein oli sijoitettuna Manhattanilla sijaitsevaan Metropolitan Correction Centerin erikoisyksikköön, jossa häntä olisi pitänyt tarkkailla 30 minuutin välein. 

Miljonääri oli ollut itsemurhatarkkailussa aiemmin, mutta erikoistarkkailusta oli luovuttu vain 12 päivää ennen hänen kuolemaansa. 

Yhdysvaltain oikeusviranomaiset ovat ottaneet vankilan tapahtumat tutkittavakseen ja vanginvartijoiden lisäksi myös vankilanjohtaja on siirretty tutkinnan ajaksi eri toimipisteeseen töihin.

Nuorimpien uhrien epäilty olleen 14-vuotiaita

Epsteinin epäiltiin ostaneen kymmeniltä alaikäisiltä tytöiltä seksiä vuosina 2002–2005. Nuorimpien uhrien on epäilty olleen 14-vuotiaita. 

Miljonääri itse kiisti syyllisyytensä. 

Liikemiehen kuolema päätti rikosoikeudellisen prosessin, mutta Yhdysvaltain oikeusministeri on vakuuttanut, että Epsteinin uhrit saavat vielä oikeutta. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja