Mainos

Seksologi vastaa: Kaikki mitä olet halunnut tietää anaaliseksistä

Seksologille on tullut useita kysymyksiä koskien anaaliseksiä. Tästä artikkelista löytynee vastaus varmaan jokaiseen mieltä askarruttaneeseen kysymykseen. Oman kysymyksesi seksologille voit lähettää artikkelin lopusta löytyvän linkin kautta.

Olen 53-vuotias yksinasuva nainen. Sekä omasta mielestäni hyvin muodot säilyttänyt nainen, koska harrastan paljon liikuntaa. Erosin 90-luvun alussa miehestäni, jonka jälkeen on ollut pari satunnaista suhdetta.

Tässä muutamia vuosia sitten tutustuin 36-vuotiaaseen naapuriin, joka oli joitakin aikoja sitten muuttanut samaan kerrostaloon. Hän vaikutti oikein mukavan tuntuiselta mieheltä. Meille muodostuikin oikein mukava naapuruussuhde, joka pari vuotta sitten muuttuikin ns. seksisuhteeksi.

Meidän seksisuhde on onnistunut oikein hyvin. Kun sovittiin että sängyssä tyydytämme ainoastaan toistemme seksuaaliset tarpeet ts. ei mitään sitoutumista puolin toisin. Seksi onkin sujunut todella hyvin. Kumpikin ollaan todella rohkeita kokeilemaan seksissä kaikenlaista uutta. Esimerkiksi suuseksiä aloin harrastamaan hänen myötä uudestaan. Lisämausteena suuseksiin on tullut se että hänen lauetessa suuhuni niin olen niellyt spermat. Sekä hän antaa minulle vastavuoroisesti oikein nautinnollista suuseksiä.

Tässä eräs päivä kun kahvipöydässä juteltiin seksistä niin naapurini kysyi minulta, että "Olenko koskaan kokeillut anaaliseksiä?" johonka totesin hänelle että "Sitä ei ole vielä tullut kokeiltua, mutta onhan tässä tuota ikää vielä että voisihan sitä kokeilla."

Naapurin kanssa luimme yhdessä sinun kirjoittamasi kolumnin Anaaliseksistä.

Se oli oikein mielenkiintoinen artikkeli. Kolumni herättikin meissä halun kokeilla sitä, mutta artikkeli nosti myös esille kysymyksiä.

1. Onko peniksen koolla merkitystä anaaliseksin harrastamiseen miehen kanssa?

Kysyn tätä sen takia kun naapurini miesystävällä penis on omasta mielestäni todella mahtavaa kokoa sillä täydessä seisokissa hänen peniksensä on 23 cm pitkä ja 5 cm paksu ja ylöspäin käyrä.

Seksologi vastaa: Toisille peniksen koolla on enemmän merkitystä kuin toisille. Peniksen koolla voi olla merkitystä anaaliseksin aloituksessa, mutta peräaukko kyllä tottuu suurempaankin venytykseen. Kaikki ihmiset eivät tosin pidä anaaliseksistä ollenkaan, eikä kaikki halua totuttaa anaaliaan isompiin vehkeisiin. Peräaukkoa on mahdollista venyttää, harrastavathan ihmiset myös nyrkkinaintia eli fistausta tai fistingiä, jolloin peräaukkoon laitetaan kokonainen käsi, jopa kaksi.

Kun anaaliseksiä aloittelee, kannattaa se aina tehdä erittäin varovasti ja tunnustellen. Kokeilkaa aluksi yhdellä sormella, sitten kahdella ja lopuksi kolmella sormella käyttäen runsaasti liukastetta. Voitte myös kokeilla peräaukkoon menemistä jollakin pienellä anaalitapilla. Liukaste ehkäisee kipua sekä repeämien, haavojen ja suolistovuotojen syntymistä.

Kun peräaukkoon laittaa sormen, anna peräaukon ensiksi rauhassa rentoutua ennen kuin sormea työntää syvemmälle. Siten voitte tutustua anaaliseksin ideaan sekä peräaukon tuntemuksiin ja voitte lopulta päättää siitä kokeiletteko laittaa peräaukkoon myös penistä.

2. Kuinka pitkälle tuollaista penistä voi työntää naisen peräaukkoon?

Onko siitä mitään haittaa peräsuolen toiminnalle jos on anaaliyhdynnässä tuollaisella järeämmällä varustuksella omaavan miehen kanssa? Sekä onko siitä mitään haittaa jos tuollainen iso penis työnnetään kokonaan peräsuoleen?
Kolumnissasi lukee että "Peräsuoli on noin 15 cm pitkä, yleensä tyhjä paksusuolen viimeinen osa, jonne...."

Seksologi vastaa: Yleensä penistä ei laiteta kokonaan anaaliin. Peräaukko kyllä tottuu venytykseen, mutta se on tosiaan tehtävä peräaukon omilla ehdoilla, varovasti ja kiireettömästi, ettei sulkijalihas vaurioidu. Jos peräsuoli tai sulkijalihas vaurioituu tai löystyy on ulostamisen hallinta vaikeampaa ja toisinaan pidättäminen lähes mahdotonta. Muutenkin syvälle menemistä kannattaa välttää, sillä syvemmällä suolistossa ei ole kipureseptoreita, eikä sisäisiä repeämiä tai haavaumia helposti huomaa.

3. Minkälaista yhdyntä nopeutta mies voi pitää anaaliyhdynnässä?

Onko siitä mitään haittaa jos mies lisää penikseen edestakaista liikettä kun naisen peräaukko on täysin rentoutunut? Normaalissa yhdynnässä nautin todella paljon siitä että hän ns. "jyystää" minua kunnolla mitä erilaisimmissa asennoissa.

Seksologi vastaa: Anaaliseksissä kannattaa hidastaa nopeutta. Liian innokas tunkeutuminen tai kovakourainen rynkytys aiheuttaa paitsi kipua, myös repeytymisiä ja suolistovaurioita. Vauhtia voi kyllä lisätä ja seksiä harrastaa niin kauan kuin hyvältä tuntuu, mutta tässä peräaukon omistaja on se, jonka sana on laki.

On sanottukin, että peräsuoleen ei kannata päästää ketään tuntematonta aloittelijaa, varsinkaan kännissä tai muiden huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena. Anaaliseksissä turvallisuus on ensisijainen tekijä. Seksiä ei pidä harrastaa, ellei voi luottaa henkilöön joka reikään tunkeutuu. Eikä sitä pidä harrastaa vain toisen tahdosta!

4. Kolumnissa luki myös että
.... jotkut naiset saavat orgasmin herkemmin tai voimakkaamman juuri anaaliyhdynnän aikana ....
Mitkä asiat voivat vaikuttaa tuohon voimakkaan orgasmin saantiin anaaliyhdynässä.
Sillä itse varsinkin kun saan normaalissa yhdynnässä voimakkaan orgasmin niin silloin päästän ilmoille mielettömän huudon. Koska sänkyhommissa en ole koskaan tottunut peittelemään tunteitani, vaan annan niiden purkautua kunnolla. Meillä sänkyhommat onkin todella aina aika kiihkeitä, jolloin rakastelun aikana ääntelen ja voihkin todella äänekkäästi sekä hän myös.

Seksologi vastaa: Anaaliseksissä on monenlaisia tasoja; jotkut nauttivat vain peräaukon hyväilystä tai nuolemisesta tai siitä, että sormi tai tappi on anaalissa joko ihan itsekseen tai yhdynnän aikana. Toisille myös anaaliyhdyntä peniksellä, kädellä tai anaalitapilla on se juttu.

Lantionpohjan alueella sijaitsee runsaasti hermopäätteitä ja osa sijaitsee myös peräaukon alueella. Emättimen ja peräsuolen välinen seinämä on hyvin ohut, joten myös emätin saattaa stimuloitua anaaliyhdynnän aikana. Emätin ja peräaukko ovat lantionpohjalihasten ympäröimiä ja näiden lihasten liike aiheuttaa venytystä jopa klitoriksen terskan alueelle saakka. Kaiken kaikkiaan peräsuolen sulkijalihaksen supistelut antavat ärsykkeitä myös klitoriksen eri osiin.

Orgasmi voi tuntua voimakkaammalta fysiologisten syiden vuoksi, mutta se voi myös lisätä parin välistä kommunikaatiota, turvallisuutta ja luottamusta ja sitä kautta vahvistaa orgasmia.

5. Riittääkö anaaliyhdynnässä että jos käyttää pelkästään anaaliyhdyntää varten tehtyä liukuvoidetta jos nainen on kiihottunut kunnolla?

Kysyn sen takia että noin iso kaluiseen penikseen kuin hänellä on ei tehdä niin isoja kondomeja ja toiseksi hänellä on kumiallergia. Joten tavalliset kondomit ei käy ja erikoiskondomit ovat todella kalliita. Kumpikin ollaan käyty testeissä ja ollaan "puhtaita" kaikinpuolin. Tavallisessa yhdynnässä ja suuseksissä ei sen takia olla käytetty kondomeja lainkaan.

Seksologi vastaa: Anaaliseksiin riittää siihen tarkoitetut liukasteet. Liukasteen käytössä ei saa pihistellä; sitä on oltava mieluummin enemmän kuin vähemmän. Tärkeää on käyttää oikeaa seksikaupan liukastetta, mielellään silikonipohjaista ja anaaliseksiin tarkoitettua. Pelkkä tippa sylkeä, emätineritettä tai vettä ei ole oikeanlainen liukaste anaaliyhdyntään!

6. Mitkä seksiasennot ovat sopivia anaaliyhdynnässä kun mies omaa isomman varustuksen?

Olen kuullut että anaaliyhdynnässä nainen voi säädellä peniksen edestakaista liikettä ja jossa on tiukempi puristus peräsuolessa kun mies makaa selälleen ja nainen istuu hänen päälleen ja on selin mieheen päin sekä nojaa taaksepäin. Jolloin samalla mies voi hieroa naisen klitorista samalla tuoden naiselle oikein tyydyttävän nautinnon yhdynnän aikana. Onko tämä meille sopiva asento harrastaa anaaliseksiä?

Seksologi vastaa: Kuvailemasi asento on oikein hyvä tapa harrastaa anaaliseksiä. Kun nainen on päällä, nainen itse voi säädellä vauhtia ja peniksen sisään viennin syvyyttä. Tosin en suosittele sitä ensimmäiseksi asennoksi, sillä siinä voi olla vaikea rentouttaa lihaksia. Tässä asennossa nainen joutuu jännittämään pakaralihaksiaan, eikä se edesauta peräaukon rentouttamista.

Parempi olisi aloittaa asennosta, jossa asennon ylläpitämiseksi ei tarvitse jännittää juuri mitään lihaksia. Kun nainen on selällään, on tilaa keskittyä anaalialueen rentoutukseen. Pakaroiden alle voi laittaa tyynyn ja nainen voi myös nostaa jalkoja hieman koholle vatsan päälle. Myös koira-asentoa ja sen eri muunnoksia kannattaa kokeilla. Koira-asennossa nainen on nelinkontin, takamus hieman koholla. Asennon saa rennommaksi kun nainen laskee rintakehän alustalle. Kyljellään tapahtuva lusikka-asento on myös hyvä vaihtoehto.

Nämä siis vain vihjeitä, sillä mikä tahansa asento, joka tuntuu teistä molemmista hyvältä on oikea asento.

7. Onko siitä mitään haittaa jos hän orgasmin yhteydessä laukeaa peräaukkooni?

Seksologi vastaa: Jos mies laukeaa peräaukkoon, siitä ei ole mitään haittaa.

8. Mitä muuten tarkoittaa anaaliseksissä ns. gaping-tekniikka?

Seksologi vastaa: Gaping-tekniikalla tai pikemminkin ilmiöllä tarkoitetaan sitä, kun nainen on täysin rentouttanut peräaukon sulkijalihaksena. Anaaliyhdynnän jälkeen miehen ottaessa peniksen pois peräaukosta, peräaukko ei supistu välittömästi, vaan jää rennosti auki.

Peräaukossa on kahdet erilaiset sulkijalihakset; uloimpia voimme jännittää ja rentouttaa tahdonvoimalla. Sisempiä lihaksia säätelee autonominen hermosto jolloin niiden rentouttaminen pelkästään tahdonvoimalla on vaikeampaa. Peräaukon rentoutusta voi toki harjoitella, esimerkiksi sormen tai anustapin avulla. Kun peräaukkoon laittaa sormen, lihakset jännittyvät, mutta rentoutuvat pian. Harjoittelun tuloksena nainen voi oppia rentouttamaan lihaksiaan myös anaaliyhdynnän aikana.

Rentoutuksen tukena voi käyttää myös rentouttavaa anaalisuihketta. Eros Exploler –suihketta suihkautetaan anaaliaukolle, odotetaan muutama minuutti ja sen jälkeen laitetaan runsaasti silikonipohjaista liukastetta. Mutta jälleen kerran alleviivaan sitä, että tätäkin tuotetta saa käyttää vain silloin kun peräaukon omistaja oikeasti omasta vapaasta tahdostaan haluaa kokea anaaliaukon stimulaatiota.

9. Miesystäväni kanssa katsottiin netistä näitä tavallisten suomalaisten laittamia privaattikuvia, joissa nainen on ollut anaaliyhdynnässä. Joissakin kuvissa huomattiin, että naisen peräaukko on jäänyt aika avonaiseksi. Onko tuollainen muuten ihan normaalia ja sulkeutuuko peräaukko yleensä tuollaisen jälkeen normaalitilaan?

Seksologi vastaa: Kun peräaukko jää auki, on kyse juuri gaping-ilmiöstä. Peräaukko kyllä aikanaan sulkeutuu ihan tahdon voimallakin. Mutta kuten edellä on jo kerrottu, toisinaan raju ja kovakourainen yhdyntä voi rikkoa sulkijalihakset ja silloin on leikki kaukana.

Kaikista varoituksista huolimatta anaaliseksi on kokeilemisen arvoinen asia. Aloittakaa pienin askelin, vaikkapa nuolemalla puhdasta peräaukon seutua. Ei ole pakko aloittaa anaaliyhdynnästä.

10. Kuinka paikat saa pidettyä puhtaina, vai onko suolihuuhtelu ainoa vaihtoehto?

Seksologi vastaa: Normaalissa terveessä peräsuolessa ei ole ulostetta, mutta jos haluaa voi suolihuuhtelun tehdä etukäteen. Toisaalta, paikat voi pestä myös jälkikäteen, ja toisiaan voi myös käyttää kondomia.

Kun aloitatte anaaliseksiä, voisi sitä kokeilla Teille molemmille. Sillä tavoin myös mies voi saada tuntumaa siitä miltä aukon venytys tuntuu, miten syvälle, millä vauhdilla ja minkä kokoisella vehkeellä sinne on mahdollista mennä. Ja lopuksi pieni varoituksen sana: peräaukkoon ei kannata työntää mitään mitä sieltä ei varmuudella voi saada takaisin. Peräaukon sulkijalihakset ovat yllättävän vahvat, niinpä ne imaisevat itseensä kaiken, mikä sinne suinkin mahtuu. Siksi suosittelenkin seksikaupasta saatavia, nimenomaan anaaliseksiin tarkoitettujen anaalihelmien tai anaalitappien käyttöä, sekä miehille että naisille. Niitä voitte molemmat käyttää vaikkapa ihan tavallisen yhdynnän aikana.

Mukavia (anaali)seksihetkiä,
Leena Hattunen

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.