Seksikolumni: Kunnon "hysteriapano" parantaa kaiken

Kunnon pano parantaa kaiken. Kaiken. Sen tiesi jo Hippokrates.

Oikuttelu, ailahtelevaisuus, ärtyneisyys – tavallisen naisen perusominaisuuksia, eikö? Vaiko hysteriaa?

Jokainen nainen on sisimmässään hiukan hysteerinen, se meille suotakoon. En voi ymmärtää, miksi ihmiskunta menee taaksepäin, ja häpeää omaa historiaansa.

Hysteria-sana periytyy kreikan sanasta hystera, joka tarkoittaa kohtua. Jo Hippokrates, noin 460–377 eea, päätteli naisten ailahtelevaisen ja raivokkaan käytöksen johtuvan kohdun liikkeistä ja kuivuudesta, ja suositteli hoidoksi genitaalialueen hierontaa sekä yhdyntää nesteiden virtaamiseksi, verenkierron lisääntymiseksi ja oireiden lieventämiseksi! Miten nerokas mies – länsimaisen lääketieteen isä. Olen meinaan sitä mieltä, että kunnon pano parantaa kaiken. Kaiken. Se saa pään paikalleen ja elämän hymyilemään.

Viktoriaanisella aikakaudella 1800-luvun puolivälissä hysterialla tarkoitettiin seksuaalista turhautumista tai toimintahäiriötä, ja hoitona oli lääkärin antama genitaalialueiden hieronta. Kuinkakohan moni nainen tekeytyi tahallaan hysteeriseksi vain päästäkseen hoitoon? Hoidon suosion lisääntymisen myötä keksittiin myös ensimmäinen vibraattori – terveyden hoitamiseksi, tietenkin.

Minä olen sitä mieltä, että jokainen tarvitsee säännöllisen panon. Kunnon laukeamisen. Muuten meistä tulee hysteerisiä. Aina ei omista tunteistaan pysty puhumaan, valtava möntti kasvaa sisällä kenties ilman syytä, kaikki tuntuu menevän päin helvettiä. Syystä tai syyttä. Kunnon nainti on tällöin paikallaan – kovat työnnöt, kouraisut, näykkäilyt, niskasta kiinni pitämiset – hallittua alistumista tunteiden valtaan, mielihyvästä nauttimista. Ei silloin puhuta ja pussata, silloin otetaan.

Pannaan. Kunnolla.

Jokaisessa parisuhteessa pitäisikin olla oma sovittu merkki "hysteriapanolle" – sanallinen tai sanaton, jonka ilmaistuaan toinen tulisi ja ottaisi. Vaikka puoliväkisin, koska sitähän minä pyysin, ja kaipaan, vaikka kiukuttelisinkin vastaan. Luvallani.

Ihminen on eläin. Seksuaalinen laukeaminen tuottaa suunnatonta mielihyvää ja lähentää. Se vapauttaa. Lisäksi seksin aikana kehoon erittyy endorfiinia (joka tuottaa mielihyvää ja vähentää kipua) ja oksitosiinin (rakkaushormonin) taso nousee. Tämä kaikki myös ilman laukeamista, pelkällä yhdynnällä. Et siis menetä mitään, saatat jopa haluta lisää.

Miten olisi? Sopikaa hysteriapanomerkistä ja säännöistä  jo tänään – veikkaanpa, että moni turha nurina jää historiaan. Tyydytetty nainen antaa puolisolleen maan ja taivaan. Kova hinta kenties, mutta suuri nautinto. Molemmille.

Lue myös:

    Uusimmat