Seksifantasioiden villi kolmen kärki – haaveiletko sinäkin näistä?

Millaiset seksifantasiat kiinnostavat suomalaisia eniten?

Harva huutelee seksifantasioistaan, mutta suurimmalla osalla niitä on – ja se on täysin normaalia. Fantasioita voi olla laidasta laitaan. Esimerkiksi eräässä Men’s Health -sivuston kyselyssä paljastui, että tuhmien puhuminen on naisten suosituin seksifantasia.

Kaalimato.comin toteuttamassa kansallisesti edustavassa kyselytutkimuksessa selvitettiin puolestaan, millaiset seksifantasiat kiehtovat juuri suomalaisia.

Kolmen kimppa kiinnostaa

Kyselyn perusteella suomlaisten yleisin seksifantasia on kolmen kimppa, jonka puolesta liputti 27 prosenttia tuhannesta vastaajasta. Seksi kolmen kesken kiinnostaa enemmän miehiä: se on kyselyn mukaan käynyt jopa joka kolmannen miehen ajatuksissa, kun naisista siitä kertoo fantasioineensa vain reilu viidennes.

Vastaako haaveiden kimppakiva kuitenkaan todellisuutta? Aiemmin haastattelemamme ryhmäseksikonkari on kertonut kokemuksiaan kolmen kimpan todellisuudesta.

Myös sitominen ja seksi julkisella paikalla kiinnostavat

Kolmen kärkeen mahtuivat myös sitominen sekä seksi julkisella paikalla, joista molemmista innostui 21 prosenttia vastaajista.

Kuitenkin jopa 40 prosenttia kyselyn vastaajista ei osannut nimetä yhtäkään fantasiaa tai totesi, ettei niitä ole. Suomalaisnaisista 46 prosenttia kokee, ettei fantasioi lainkaan, miehistä 34 prosenttia. Vastaavatko luvut kuitenkaan todellisuutta?

– On tieteellisesti todettu, että lähes kaikki ihmiset fantasioivat jostakin. Vaikka yhteiskuntamme muuttuukin jatkuvasti hyväksyvämpään ja avoimempaan suuntaan myös seksin ja seksuaalisuuden saralla, liittyy seksuaalisiin fantasioihin edelleen tabuja, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen  kommentoi tiedotteessa.

"Naiset toteuttavat usein omaa seksuaalisuuttaan monipuolisemmin käytännön tasolla"

Jos kolmen kimppa kiinnosti erityisesti miehiä, löytyi muistakin fantasioista sukupuolten välisiä eroavaisuuksia. 

Esimerkiksi suuresta ikäerosta fantasioi 20 prosenttia miehistä, kun naisista vain kuusi prosenttia.

Naiset puolestaan haaveilevat enemmän sitomisesta sekä seksistä samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa. Toteutetaanko fantasioita kuitenkaan?

– Naisten asenteet seksiin ja seksuaalisuuteen ovat yleisesti ottaen miehiä avoimempia, ja naiset toteuttavat usein omaa seksuaalisuuttaan monipuolisemmin käytännön tasolla. Kaikilla sukupuolilla esiintyy tosin yhtä lailla fantasioita, jotka halutaan tarkoituksellisesti jättää pelkän mielikuvituksen varaan, Lavikainen kertoo.

Asenneilmapiiri muuttunut

Kyselytutkimuksen mukaan erilaisia seksifantasioita on eniten 18–24-vuotialla. Vähiten fantasioita on 65–70-vuotiailla, joista jopa 70 prosenttia väittää, ettei fantasioi mistään.

Suhteessa muihin ikäryhmiin 18–24-vuotiaiden vastauksissa suosittuina fantasioina korostuvat etenkin kiinnostus sitomiseen, seksiin julkisella paikalla ja saman sukupuolen kanssa sekä roolileikit. Joka kymmenes nuorista olisi halukas liittymään kymppikerhoon.

– Se, että nuorilla on määrältään eniten ja monipuolisimmin erilaisia fantasioita, ja että he myös avoimesti kertovat niistä, kuvastaa yleisen asenneilmapiirin muutosta, Lavikainen toteaa.

Tutkimuksesta selviää että sekä yhdessä että erikseen kumppaninsa kanssa asuvilla seurustelijoilla on useampia seksifantasioita kuin sinkuilla tai naimisissa olevilla.

Lähde: Kaalimato

Lue myös:

    Uusimmat