Haaveiletko tästä sängyssä? Yleinen seksifantasia tietynlaisten miesten mielessä: "Mitä enemmän jokin on tabu..."

Tällaisia ovat nykyaikaiset seksilelut 9:03
Ei vain suriseva sauva! Tällaisia ovat nykyaikaiset seksilelut, jotka maksavat jopa satoja euroja.

Konservatiiviset, avioituneet ja nelikymppiset haaveilivat useammin "aisankannattajan" roolista. Usein aloitteen tekee mies.

Haaveiletko siitä, että kumppanisi harrastaisi seksiä jonkun muun kanssa samalla, kun sinä katselet? Niin sanotun aisankannattajan roolista haaveileminen voi  kertoa jotakin ihmisestä, kertoo Insider.

Avioituneet nelikymppiset haaveilivat "aisankannattajafantasiasta"

Tutkija ja kliininen psykologi David Ley kertoo, että haave siitä, että saisi katsella kumppanin harrastavan seksiä muiden kanssa, on tavanomainen fantasia niin sanotuille vanhoillisille ihmisille. Ley tutki aihetta kirjaansa varten ja haastatteli samalla useita heteropareja aiheesta.

Leyn mukaan avioituneet nelikymppiset ottivat todennäköisimmin osaa "aisankannattajafantasiaan".

– Aloitteen tekee yleensä mies, joka kertoo vaimolle fantasiastaan nähdä vaimo toisten miesten kanssa. Usein vaimo reagoi sokeerautuen ja huolestuen, koska naisille pettämisen sosiaaliset seuraukset ja rangaistukset ovat yleensä vakavampia, Ley kertoi keskustellessaan aiheesta toisen seksitutkijan, Justin Lehmillerin, podcastissa.

Leyn mukaan mies voi vietellä vaimoaan fantasian pariin esimerkiksi ehdottamalla tälle miehiä, jotka voisivat sopia mukaan fantasiaan. Toisaalta mies voi pelätä, että vaimo ihastuukin fantasian "kolmanteen pyörään". 

– Vuosien varrella olen saanut paljon sähköposteja miehiltä, jotka kysyvät, miten saisin vaimoni sänkyyn jonkun muun kanssa, mutta en koskaan ole saanut viestiä naiselta, joka kysyisi, miten saan mieheni antamaan luvan sille, että menen sänkyyn jonkun muun kanssa, Lehmiller kuvailee.

Syy voi olla myös salaisen haaveen toteuttaminen

Leyn mukaan osa miehistä piti kyseistä fantasiaa aikuisviihdettä kiihottavampana, koska he saivat sen aikana katsella omaa vaimoaan tuntemattoman ihmisen sijaan. Toinen syy fantasialle voisi Leyn mukaan olla sanotun salaisen haaveen toteuttaminen.

– On miehiä, jotka haluaisivat ottaa osaa seksuaalisiin aktiviteetteihin muiden miesten kanssa, mutta heillä on paljon moraalisia tai sosiaalisia estoja sitä vastaan, Ley kuvailee.

Erityisenä ryhmänä poliittisesti konservatiiviset miehet

Justin Lehmiller itse on tutkinut seksifantasioita omaa kirjaansa varten ja havainnut, että poliittisesti konservatiiviset miehet haaveilivat "petetty aviomies" -fantasiasta muita useammin siitäkin huolimatta, että "aisankannattajaa" voidaan pitää myös haukkumasanana.

Lehmiller kysyi yli 4000 amerikkalaiselta näiden fantasioita, ja 52 prosenttia heteromiehistä ja 66 prosenttia homo- tai bi-miehistä oli fantasioinut siitä, että näkisi kumppaninsa sängyssä jonkun muun kanssa. Naisillakin oli samaa fantasiaa, joskin hieman miehiä harvemmin.

– Mitä enemmän jokin on tabu ja mitä enemmän jotakin asiaa tuomitaan, sitä seksuaalisesti latautuneempaa ja jännittävämpää siitä joillekin ihmisille tulee, David Ley kuvaa.

Mitä haluaisit kysyä seksistä tai parisuhteista? Lähetä kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat