Seksiasiantuntijan karu paljastus: Tässä on todellinen syy, miksi naiset teeskentelevät orgasmin

Australialainen seksivaikuttaja Nadia Bokody paljastaa tuoreessa News.au.com-uutissivustolla julkaistussa kirjoituksessaan, miksi naiset valehtelevat saaneensa orgasmin.

Naisen orgasmi ei ole mikään läpihuutojuttu. Esimerkiksi vuonna 2016 julkaistun FINSEX-tutkimuksen mukaan naisista alle puolet, 46 prosenttia, saa rakastellessa ainakin useimmiten orgasmin. Miehistä 93 prosenttia saa lähes aina orgasmin harrastaessaan seksiä. Tutkimuksessa huomautetaan, että seksuaalisen tasa-arvon ja seksuaaliterveyden kannalta tämä ero on merkittävä ongelma.

Orgasmiin liittyvän tasa-arvo-ongelman tiedostaa myös seksikolumneja kirjoittava ja seksiasiantuntijaksikin tituleerattu Nadia Bokody. Ongelmaa ei lievitä se, että moni nainen vaikenee saamatta jääneestä orgasmista tai valehtelee päässeensä hekuman huipulle.

Vuonna 2015 julkaistun tutkimuksen mukaan tärkein syy sille, että nainen feikkaa orgasmin, on halu pitää parisuhde toimivana. Nadialla on ilmiöön toinenkin selitys.

Naiset on opetettu epämukavuuteen

Nadia kirjoittaa, että naisten ja miesten käsitys hyvän ja huonon seksin erosta on perusteellisesti erilainen. Siinä missä miehet tapaavat luonnehtia huonoa seksiä passiiviseksi tai tylsäksi, naiset kuvaavat huonoa seksiä muun muassa ”kivuliaaksi”, ”painostavaksi” tai ”väkivaltaiseksi”, Nadia kirjoittaa.

Monesti naisten seksikivut sivuutetaan, kivun jopa oletetaan kuuluvan osana naisen seksielämään. Esimerkiksi neitsyyden menettämistä kuvaillaan usein kivuliaaksi kokemukseksi. Miesten erektio-ongelmia tutkitaan enemmän kuin dyspareuniaa eli kivuliasta yhdyntää.

Epämukavuuden tunne on osa myös naisen ulkonäköä. Naiset opetetaan sullomaan itsensä muotoileviin alusvaatteisiin ja rakkoja aiheuttaviin korkokenkiin. Naisten tulee herätä aamulla meikkaamaan kasvonsa, joihin on ehkä jo pistetty neuloilla täyteaineita tai botoxia. Meikitön ja rintaliivitön nainen vaikuttaa epäpätevältä ja epäviehättävältä, mies ei.

– Naiset eivät esitä nauttivansa huonosta seksistä, koska olemme valehtelijoita. Teemme niin siksi, koska emme ole ikinä huomanneet, että mukavuutemme merkitsisi mitään kenellekään, Nadia kirjoittaa.

Naisen orgasmi ei ole "pakollinen"

Miehen orgasmi on edellytys hedelmöittymiselle ja lisääntymiselle. Naisen orgasmi ei ole onnistuneen lisääntymisen kannalta ”pakollista”. Tämä ajattelutapa opettaa päättelemään, että miehen orgasmi menee naisen orgasmin edelle.

Orgasmilla on kuitenkin merkittäviä vaikutuksia myös terveyteen ja hyvinvointiin. Niin naisen kuin miehen. Kaikilla sukupuolilla on oikeus nauttia seksistä täysin rinnoin.

Vaikka nautinnon näytteleminen nopeuttaa huonon seksin päättymistä ja palvelee tehtävää, johon monet naiset on "koulutettu" – miehen tyydyttämistä –, on kolikolla kääntöpuoli. Mies luulee naisen nauttivan, ja sama tyydyttämätön seksi jatkuu.

Avoin keskustelu tuntuu epäluonnolliselta, mutta on sen arvoista

Miksei nainen sitten kerro, ettei nauti seksistä tai saa oikeasti orgasmia? Nadian mielestä vaikeneminen käy järkeen. Kun naista on totutettu epämukavuuteen koko elämänsä ajan, ei hänen mieleensä tule vaatia tyydyttävämpää seksiä.

Nadia itsekin myöntää valehdelleensa kumppanilleen saaneensa hyvää seksiä ja orgasmin. Nykyään hän kertoo miehelleen epätyydyttävän seksin jälkeen rakastavansa tätä, mutta toivovansa ensi kerralta jotain muuta, joka toisi hänellekin orgasmin.

– Se tuntuu edelleen epäluonnolliselta, mutta yritän sivuuttaa tunteen joka tapauksessa, koska se on paljon epämukavampaa kuin feikkaaminen.

***

Iso O - matka hekuman huipulle 8:10
Videolla seksuaaliterapeutti vastaa kysymyksiin naisen orgamista: Miksi naiset teeskentelevät orgasmin? Voiko olla hyvää seksiä ilman orgasmia? 

Lue myös:

    Uusimmat