Tällaisissa tilanteissa naiset teeskentelevät orgasmin useimmin

Moni mies ajautuu toisinaan pohtimaan, onko naisen into hekuman huipulla sittenkin pelkkää esitystä. Mitä jos hän teeskentelikin orgasminsa?

Men's Health -sivuston mukaan tutkimukset osoittavat enemmistön naisista teeskentelevänsä orgasmin ainakin joskus. Nyt asiaa on tutkittu jälleen 2000 miestä ja naista käsittävän kyselyn voimin. DrEd.com-sivuston kyselyn mukaan 68 prosenttia naisista myönsi teeskennelleensä orgasmia.

Myös parisuhteella tai -suhteettomuudella voi olla merkitystä. 60 prosenttia naisista kertoi teeskennelleensä orgasmin uudessa tai pitkäaikaisessa parisuhteessa, mutta vain 40 prosenttia myönsi teeskennelleensä yhden yön jutun aikana tai naimisiinmenon jälkeen.

Nainen haluaa tehdä vaikutuksen miehen

Miksi naiset eivät teeskentele yhtä usein nopeissa seksisuhteissa tai papin aamenen jälkeen, kun petipuuhat saattavat muutenkin rauhoittua? Men's Health kysyi asiaa asiantuntijoilta.

Ensinnäkin miesten olisi hyvä tiedostaa, että naiset harvoin teeskentelevät orgasmiaan saadakseen miehen tuntemaan olonsa huonommaksi. Päinvastoin. Seksi- ja avioliittoterapeutti Moushumi Ghosen mukaan naiset teeskentelevät orgasmia usein silloin, kun he yrittävät miellyttää kumppaniaan tai tehdä häneen vaikutuksen.

Sen sijaan yhden illan jutun aikana nainen luultavastikaan ei tunne samanlaista painetta miellyttää, koska seksikumppani on vielä suhteellisen tuntematon. Orgasmin "näytteleminen" ei ole sen arvoista, koska seksikumppanin itsetunnon kohottaminen ei yksinkertaisesti ole naiselle tuolloin yhtä tärkeää kuin se olisi tuoreessa tai pitkäaikaisessa parisuhteessa, kertoo Robin Milhausen Guelphin yliopistosta Kanadasta.

Avioliitossa kumppanin mieltymykset jo tunnetaan

Vaikka seksi ei kenties ole yhtä kiihkeää tai sitä ei ole yhtä usein kuin ennen alttarille astelua, tietää kumppani jo tuossa vaiheessa luultavasti, mikä tarkalleen saa naisen kiihottumaan, toteaa Ghose. Tämä voi tarkoittaa sitä, että nainen saa usein orgasmeja, eikä hänen tarvitse teeskennellä niitä.

Lisäksi avioliitossa nainen varmasti tietää, että seksikumppani saa uusia mahdollisuuksia yrittää, Milhausen toteaa. Toisin sanoen hän tuskin kannustaa kumppania, jos tämä kokeilee asioita, jotka eivät orgasmia ainakaan saa aikaiseksi.

Suhteen alkuvaiheessa tilanne on kuitenkin toinen. Ghose selittää, että siinä vaiheessa nainen yrittää saada homman toimimaan, joten hän saattaa teeskennellä saaneensa orgasminsa alussa säästääkseen kumppaninsa tunteita siihen asti, että petipuuhat alkavat sujua paremmin. Kun seurustelua on jatkunut muutaman vuoden ja kuherruskuukausivaihe on kaukana takanapäin, voi puolestaan olla tilanteita, jolloin hän haluaa vain saada seksin loppumaan johtuen omasta mielentilastaan, esimerkiksi ollessaan stressaantunut tai muuten vain "ei sillä tuulella".

Teeskentely ei ole jokakertaista

Kyselystä paljastui kuitenkin myös jotain positiivista. Kun naisilta kysyttiin, kuinka usein he teeskentelivät orgasminsa, suurin osa naisista vastasi harvoin tai ei koskaan. Onkin todennäköistä, että vaikka nainen olisikin teeskennellyt joskus, hän ei kuitenkaan jatkuvasti näyttele päässeensä hekuman huipulle.

Mitä jos huomaat naisen teeskentelevän? Jos naisen suoritus ei ole Oscarin arvoinen ja saat hänet kiinni teeskentelystä, ei kannata loukkaantua. Orgasmin saavuttaminen on nimittäin naisille vaikeampaa kuin miehille. Kannattaakin turvautua avoimuuteen ja kysyä asiaa naiselta, jos sinusta tuntuu, ettei hän ole täysin tyydyttynyt. Ghosen mukaan kannattaa puhua avoimesti seksistä ja siitä, mistä nainen pitää, jolloin kokemuksesta tulee parempi molemmille. Muistathan esimerkiksi, että läheskään kaikki naiset eivät saa orgasmia yhdynnässä, vaan suuseksi on varmin tapa tuottaa naiselle orgasmi?

Avoimuus todellakin on avainsana, sillä hiljattaisen tutkimuksen mukaan onnellisen parisuhteen salaisuus saattaa löytyä juuri kyvystä jakaa omat seksifantasiat kumppanilleen.

***

3:08

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja