Ei muuta selkeää tarkoitusta kuin nautinnon tuottaminen? Naisen orgasmista paljastui uutta tietoa

Orgasmin vaikutus kehoon on liian monimutkainen, jotta kyseessä voisi olla sattumalta syntynyt vahinko. Nyt aihetta on tutkittu kokein.

Tutkijat ovat jälleen etsineet mahdollisia syitä naisen orgasmille. Aihe on pitkään kiinnostanut tutkijoita, koska naisen orgasmi ei ole "pakollinen" lisääntymisen onnistumisen kannalta. Silti orgasmin vaikutus kehoon on liian monimutkainen, jotta kyseessä voisi olla sattumalta syntynyt vahinko.

– Naisen orgasmi on pitkään ollut kiinnostava ilmiö, koska sillä ei ole muuta selkeää tarkoitusta kuin tuottaa nautintoa, The Guardian toteaa.

Orgasmilla tekemistä munasolujen vapautumisen kanssa?

Aiemmin yksi teoria on ollut, että naisen orgasmilla on jotakin tekemistä munasolujen vapautumisen kanssa. Monen eläinlajin naaras kykenee vapauttamaan munasoluja seksin aikana. Tutkijoiden mukaan ihmisnaisen orgasmi voisi olla jäänne tästä kyvystä.

Tutkimuksessa 12 naaraskanille annettiin kahden viikon ajan masennuslääkettä, joka vaikeuttaa orgasmin saamista. Tämän jälkeen niiden munasoluntuotantoa tutkittiin.

Kanit, jotka saivat lääkettä, vapauttivat 30 prosenttia vähemmän munasoluja. Tutkijoiden mukaan tulos viittaa siihen, että kaninkin täytyy kokea jotakin orgasmiin viittaavaa, jotta sen keho vapauttaa hormoneja ja ovuloi.

Sitä, miltä orgasmi kanista tuntuu, ei luonnollisesti kyetä arvioimaan.

Naisen orgasmin ymmärtäminen on tärkeää

Koska masennuslääkkeen kaikki vaikutukset eivät tässä tutkimuksessa selvinneet, lisätutkimuksia aiheesta kaivataan edelleen. Kanien ja ihmisten välillä on myös eroavaisuuksia, jotka voivat vaikuttaa tuloksiin.

Tutkimusta tekemässä olleen Mihaela Pavličev'n mukaan on myös mahdollista, että orgasmi on edelleen olemassa, koska sillä on vaikutuksia esimerkiksi naisen terveyteen. Pavličev korostaa, että naisen orgasmin ymmärtäminen on tärkeää.

– Ehkä se [ymmärrys] voisi ohjata enemmän suotuisaa huomiota naisen seksuaalisuuteen sen sijaan, että se [nainen] olisi olemassa vain lasten saamista varten, Pavličev kuvailee.

Tutkimus julkaistiin Proceedings of the National Academy of Sciences -lehdessä.

Lähteet: The GuardianPnas.org

Lue myös:

    Uusimmat