Seksiasiantuntija selittää, miksi sängyssä pitää varoa sanojaan – näin karmeilla tavoilla seksikumppania voi loukata: "Se todella tappoi tunnelman... ja suhteen"

Mikä tekee ihmisestä hyvän rakastajan? 0:48
Katso myös: Mikä tekee ihmisestä hyvän rakastajan?

Seksin tiimellyksessä annetun palautteen laatuun kannattaa kiinnittää huomiota. Väärällä tavalla lauotulla kommentilla voi olla ikävät seuraukset.

Seksiasiantuntija Tracy Cox kertoi Daily Mailille, millaisia hirveyksiä ihmiset ovat joutuneet kuulemaan seksileikkien jälkimainingeissa. Cox myös ohjeistaa artikkelissaan, millaista palautetta ei kannata seksikumppanille antaa.

Cox kyseli Twitter-tilillään pahimpia seksikumppanilta kuultuja kommentteja. Moni vastauksista liittyi ikävästi ulkonäköön.

– 'En vain ole seksuaalisesti kiinnostunut sinusta' – sanottuna, kun olimme juuri harrastaneet seksiä, kertoi eräs nainen.

– Vau! Rintasi näyttivät paljon isommilta, kun sinulla oli rintaliivit ylläsi, kertoo eräs nainen seksikumppanin todenneen.

Myös "Haiseeko se aina tuolta?". "Voisitko seuraavalla kerralla käydä suihkussa ensin?" ja "Näytät aika oudolta tuolta alhaalta" mainittiin. Seksiasiantuntija Annabelle Knight paljasti Coxille entisen kumppaninsa kehottaneen tätä käymään useammin kuntosalilla, sillä mies kuulemma pitäisi hänestä enemmän timmimpänä. Mies vieläpä totesi tämän pariskunnan halaillessa seksin jälkeen.

– Se todella tappoi tunnelman... ja parisuhteen, Annabelle tunnusti.

Vaikka pitäisi olla jo yleistä tietoa, ettei orgasmin saaminen käy monelta naiselta yhtä helposti kuin miehiltä, miehet olivat Coxin mukaan myös heittäneet "exälläni ei koskaan ollut ongelmia orgasmin saamisen kanssa seksin aikana" -kommentteja.

Eräs nainen kertoi miehen lopettaneen seksin kesken kaiken, koska miehen mielestä oli epäreilua, että nainen oli jo saanut orgasmin, mutta mies ei. Miehen mielestä oli itsekästä, ettei nainen odottanut.

"Se sattuu"

Coxin mukaan jotkut naiset kykenevät nauramaan loukkauksille, toiset kokevat olonsa nöyryytetyiksi ja suuttuvat. Eikä ihme, seksikumppanin loukkaukset ovat täysin eri asia kuin ilkeiden sanojen kuuleminen vaikkapa tuntemattomalta netissä.

– Tuntemattomien loukkaukset ovat yksi asia. Loukatuksi tuleminrn, kun olet haavoittuvaisimmillasi – makaat sängyllä, alasti jonkun kanssa, sen jälkeen, kun hän on koskettanut ja tunnustellut intiimeimpiä osiasi – on täysin toinen asia, Cox huomauttaa Daily Mailin artikkelissaan.

– Se on henkilökohtaista – ja se sattuu.

Älä siis toimi näin – Coxin vinkit:

Intiimialueiden mollaus

Mitä intiimialueisiin tulee, ne ovat, mitä ovat. Penis on juuri niin iso tai pieni kun se on, ja vagina näyttää siltä, miltä näyttää.

– Mitä intiimialueisiimme tulee, sen kanssa olemme jumissa, mitä meillä on – ja sen takia se sattuu niin paljon, kun joku loukkaa niitä, Cox selittää.

Cox huomauttaa, että vaikka kaikki naiset tietävät, että miehen peniksen toteaminen alamittaiseksi ei ole mukavasti tehty, moni mies ei tunnu ymmärtävän, että myös naisen alapään kommentoiminen negatiiviseen sävyyn tuntuu ihan yhtä pahalta.

– Jos sinua houkuttelee huomauttaa jotain muuta kuin 100-prosenttisen positiivisia asioita kumppanisi alueista, ajattele uudelleen, Cox kehottaa ja jatkaa:

– Hän ei koskaan anna sinulle anteeksi, hän kantaa sitä mukanaan aina ja voit mahdollisesti pilata kaikki hänen tulevat seksikokemuksensa.

Vasemmalla Tracy Cox. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Seksitaidoista valittaminen

Seksitaitoja opitaan kokemuksen myötä. Tekniikasta kritisoimista ei tavallaan pitäisikään ottaa itseensä, sillä sitä voi aina parantaa. Cox kuitenkin huomauttaa, että suurin osa ihmisistä ajattelee salaa, että heidän tulisi vain tietää automaattisesti, miten tuottaa toiselle nautintoa – kuin se olisi jokin ohjelmoitu taito.

Tämän vuoksi vaikkapa suuseksitaitojen kommentointi saa toisen tuntemaan olonsa kömpelöksi ja nöyryytetyksi, kun ihmiselle olisi tärkeää tuntea olonsa itsevarmaksi seksitaitojensa suhteen, Cox sanoo.

– Anna positiivista palautetta ja hellää opastusta, älä mollaa, hän kiteyttää.

Vertailu ei kannata

Nykyisen seksikumppanin ulkomuodon tai seksitaitojen vertailu edellisiin kumppaneihin on huono idea.

– Kaikki haluavat olla paras rakastaja, joka kumppanilla on koskaan ollut, ja se, että sinulle kerrotaan, ettei sinua voi verratakaan heihin, jotka tulivat sinua ennen, on valtava itsetunnon murskaaja. Se myös loihtii esiin epämieluisan mielikuvan kumppanista harrastamassa seksiä muiden kanssa: tiedät, että hän on niin tehnyt, mutta kuka haluaa tulla muistutetuksi siitä? 

Coxin mukaan inhottavat vertailut lietsovat myös vaarallisia seksimyyttejä, jotka saavat monen olon onnettomaksi, vaikkei todellista syytä olekaan.

– Yksi niistä on myytti, jonka mukaan suurin osa naisista saa orgasmin yhdynnässä. Eivät he saa: vain 20 prosenttia naisista kykenee saamaan orgasmin puhtaasti yhdynnän ansiosta, Cox huomauttaa.

Arviot yhdyntäorgasmiin kykenevien naisten määrästä tosin vaihtelevat. Esimerkiksi erään tutkimuksen mukaan 35 prosenttia heteronaisista saavuttaa kliimaksin aina tai lähes aina nimenomaan yhdynnässä.

– Kun miehet sanovat asioita, kuten "exälläni ei koskaan ollut ongelmia saada orgasmia seksin aikana, eikä ollut sitä edelliselläkään", ruokkii se joidenkin naisten salaista pelkoa siitä, että heissä on jotain vialla, jos he eivat saa orgasmia sillä tavoin.,

– Et ainoastaan loukkaa häntä, vaan puhallat eloon harhaluuloa, joka olisi pitänyt torpata jo vuosikymmeniä sitten.

Suorituksen kritisoiminen

Saako kumppani orgasmin sinun mielestäsi liian nopeasti tai liian hitaasti? Cox muistuttaa, että on eri asia kysyä "haluaisitko, että teen jotain eri tavalla? Vaikuttaa siltä, että orgasmin saaminen kestää" kuin todeta, että "ihanko totta? Et ole vieläkään saanut? Olen ollut täällä alapäässä jo tuntikausia".

Virnuileminen miehelle, joka laukeaa, ennen kuin on päässyt edes yhdyntään asti, on takuuvarma keino saada hänet ahdistumaan seuraavallakin kerralla.

Cox muistuttaa, että palautetta saa antaa, mutta sen pitää olla hienotunteista, avuliasta ja hyvin ajoitettua. Aina on hyvä miettiä, miltä itsestä tuntuisi annetun palautteen edessä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit tai lisää aiheesta seksi ja parisuhde!

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat