Poika piestiin koulun pihalla tajuttomaksi Vantaalla – teko tallentui valvontakameraan, poliisi tutkii törkeää pahoinpitelyä

Näin kiusaamista yritetään estää Vantaalla – tärkeintä on selvittää, mikä johti väkivaltaan 5:50
MTV Uutisoi aiemmin Vantaan Kytöpuiston tapauksesta: Näin kiusaamista yritetään estää Vantaalla – tärkeintä on selvittää, mikä johti väkivaltaan

Kytöpuiston koululla Vantaalla tapahtunut koululaisen pahoinpitely on nostanut nuorten välisen kiusaamisen ja väkivallan yhteiskunnalliseksi huolenaiheeksi. MTV:n tietojen mukaan myös Vantaan Havukosken koululla on tapahtunut rikostutkintaan johtanut väkivaltatilanne kouluajan ulkopuolella.

Kahden nuorukaisen välinen yhteenotto tapahtui Havukosken koulun pihalla perjantaina 11. syyskuuta iltapäivällä.  

MTV Uutisten tietojen mukaan koulun pihalla ollut toisen koulun oppilas löi 14-vuotiasta poikaa kasvoihin. Poika oli kaatunut iskun voimasta maahan ja tekijä oli potkinut häntä.

Poika menetti tajuntansa väkivallan seurauksena. Tapauksella oli myös silminnäkijöitä. Sivulliset olivat hakeneet koulun opettajan apuun, mutta paikalle ei ollut soitettu ambulanssia tai poliisia. Sekavassa tilassa ollut uhri oli palannut omatoimisesti kotiinsa.

Rikoskomisario Timo Luoto Itä-Uudenmaan poliisista kertoo, että tutkintanimike esitutkinnan tässä vaiheessa on törkeä pahoinpitely, mutta teossa ei ole nimikkeestä huolimatta käytetty esimerkiksi teräasetta tai muuta astaloa.

Tilanne tallentui koulun pihaa kuvaavaan valvontakameraan.

"Rikosoikeudellisesti vastuullinen" 

Poliisin mukaan lopullinen rikosnimike voi vielä täsmentyä esitutkinnan aikana.

– Epäilty on ikänsä puolesta rikosoikeudellisesti vastuullinen ja näin ollen on mahdollista, että juttu tulee etenemään esitutkinnan valmistuttua myös syyttäjälle syyteharkintaan, Luoto kertoo sähköpostivastauksessaan MTV:lle.

Suomessa rikosoikeudellinen vastuuikäraja on 15 vuotta.

Koulupihalla sattunut tapaus on Vantaan kaupungin kasvatus- ja opetustoimialan tiedossa. Opetustoimiala ei aio tiedottaa tapauksesta erikseen, koska kyse on poliisijohtoisesta rikostutkinnasta.

MTV Uutisten haastatteleman ja tapauksesta tietävän henkilön mukaan virkavalta sai tapahtuneen tietoonsa, kun jo kotiinsa palannut poika vietiin sairaalaan, jonne kutsuttiin myös poliisi.

MTV:n haastatteleman henkilön mukaan teosta epäillyn nuoren käytös on herättänyt huolta aiemminkin samalla alueella.

– Siellä kulkee toisten koulujen oppilaita vetelemässä turpaan, hän kertoo huolestuneena.

Lue myös:

    Uusimmat