Mainos

Seinäjoki on yrittäjien ykköskaupunki – Elmo, 20, avaa kaupunkiin vesiurheilukeskusta: "Täällä kaikki puhaltavat yhteen hiileen"

Yrittäjät ovat aiempaa tyytyväisempiä kotikuntiensa toimintaan. Parhaat kunnat yrittää ovat Seinäjoki, Lieto ja Muurame, ilmenee Suomen Yrittäjien teettämästä kyselystä, johon vastasi 5800 yrittäjää.

– Täällähän on hyvä yrittää, kun täällä kaikki puhaltavat yhteen hiileen, luonnehtii juuri uutta vesiurheilukeskusta kaverinsa kanssa avaava Elmo Saikkonen, 20.

Seinäjoella yrittäjyys ja sen tukeminen on kaupungin strategia, joka ulottuu kaikkialle. Kouluissa kulkee jo ala-asteelta oppiaineena yrittäjyyskasvatus, joka on pakollinen oppiaine yläasteella.

– Se on aivan hyvä. Siinä voi miettiä sitä, mikä olisi se oma juttu ja voi panostaa siihen, niin kuin me nyt tähän vesiurheilukeskukseen, sanoo 19-vuotias Emil Viitala EPOP Wake-yrityksestä.

Seinäjoen yrittäjien puheenjohtaja Ossi Viljanen on tyytyväinen kotikaupunkinsa asenteeseen.

– Yrittäjät ovat vahvasti mukana ja yrittäjäystävällisyys kulkee läpi kaupungin päätöksenteon ja hallinnon niin, että vaikutukset yrittäjyyteen mietitään aina yhdessä. Täällä on myös lyönyt läpi se ajatus, että yhden menestyminen on hyvä asia ja auttaa muitakin, sanoo Viljanen.

Maakuntien ykkönen on Pohjois-Karjala

Kyselyn perusteella paras maakunta yrittää on Pohjois-Karjala. Sen jälkeen tulee Satakunta ja vasta sitten Etelä-Pohjanmaa. Maakuntakeskuksena toimivan Seinäjoen asenne ei ole ilmeisesti lyönyt läpi koko maakunnassa?

– Meilläkin strategia yrittäjyydestä on aika uusi, mutta onhan täällä toki vahvat perinteet – yrittäjyys on pohjalaisilla verissä. Nyt se vain Seinäjoella kulkee läpi kaikkien hallinnonalojen ja sektoreiden, sanoo Seinäjoen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pasi Kivisaari.

Suomen yrittäjien joka toinen vuosi toteuttamassa laajassa kyselyssä kysyttiin kuntien elinkeinopolitiikasta ja resursseista, viestinnästä, tiedottamisesta, koulutuksesta ja osaamisesta. Näistä asioista yrittäjät antoivat parhaat pisteet. Tyytymättömimpiä oltiin kuntien hankintapolitiikkaan, jossa pienet yritykset jäävät usein moppen osille.

– Tähän on meilläkin yritetty saada parannusta siten, että yritykset jättävät yhteisiä tarjouksia, kertoo Seinäjoen yrittäjien Viljanen.

Parhaat yli 50 000 asukkaan kunnat:

1. Seinäjoki

2. Jyväskylä

3. Joensuu

4. Kouvola

5. Salo

6. Kuopio

7. Oulu

8. Rovaniemi

9. Lappeenranta

10. Turku

Parhaat 10 000–50 000 asukkaan kunnat:

1. Lieto

2. Ilmajoki

3.Lieksa ja Ylöjärvi

5. Lempäälä

6. Ulvila

7. Pirkkala

8. Naantali

9. Kaarina

10. Alavus

Parhaat alle 10 000 asukkaan kunnat parhaimmisto:

1. Muurame

2. Merikarvia

3. Vieremä

4. Keitele

5. Säkylä

6. Ilomantsi

7. Pomarkku

8. Karvia

9. Siikainen ja Rusko

Parhaat maakunnat:

1. Pohjois-Karjala

2. Satakunta

3. Etelä-Pohjanmaa

4. Pirkanmaa

5. Savo

6. Varsinais-Suomi

7. Pohjois-Pohjanmaa

8. Keski-Suomi

9. Lappi

10. Uusimaa

Kysely toteutettiin yhteistyössä IROResearchin kanssa 16.2.–16.4.2018.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.