Sebastian Ahon pelaaja-agentilta painavaa puhetta kohauttaneesta sopimuspommista – "Ei ole helppoa Carolinalle, Sebastian haluaa pelata Montrealissa"

Sebastian Ahon pelaaja-agentti Gerry Johansson ei pidä mitenkään itsestäänselvänä, että Carolina Hurricanes pystyy vastaamaan Montreal Canadiensin tekemään sopimustarjoukseen.

Montreal tarjosi Aholle viiden vuoden sopimusta, josta hän kuittaisi keskimäärin 8,454 miljoonaa dollaria (noin 7,5 miljoonaa euroa) vuodessa. Ahon pelaajaoikeudet edelleen omistavalla Carolinalla on viikko aikaa vastata tarjoukseen.

Ahon agentti Johansson kertoi The Athletic -julkaisun haastattelussa, että Carolinan kanssa käytiin hyviä keskusteluita, mutta kultaista keskitietä ei löytynyt.

– Ehkä olisimme onnistuneet kolmessa kuukaudessa, mutta viikon tai parin aikana näin ei käynyt. Se jätti oven auki Montrealille toimia, ja niin he tekivät, Johansson selvitti aviisille.

Mediassa liikkuvien tietojen mukaan Carolina olisi tarjonnut Aholle kahdeksan vuoden sopimusta 7,5 miljoonan dollarin vuosipalkalla, mutta Ahon leiri halusi selvästi kovempaa vuosipalkkaa. Hurricanesin GM Don Waddell esiintyi asian suhteen maanantaina rauhallisesti, mutta Johanssonin mukaan Ahon jääminen Carolinaan ei ole itsestäänselvyys. Hänen mukaansa Montrealin tarjoukseen vastaaminen ei ole seuralle helppoa.

The Athleticin toimittajan Pierre LeBrunin mukaan Montrealin tekemä tarjous sisältää ensimmäisen vuoden osalta 11,3 miljoonan dollarin allekirjoitusbonuksen, joka Carolinan pitäisi maksaa heti, jos seura päättää vastata tarjoukseen.

– Voin vakuuttaa, ettei se ole helppoa. Se, joka luulee niin, on väärässä, Johansson linjasi.

– Jokaista päätöstä voi kyseenalaistaa, mutta tämä on aggressiivinen liike. Tässä on kyse isosta määrästä rahaa ja suuresta rahamäärästä etukäteen. Carolina tekee mitä tekee, mutta uskokaa pois, tämä ei ole heille helppo päätös, Johansson vakuutti.

Johanssonin mukaan neuvottelut Hurricanesin kanssa ajautuivat umpikujaan. Hän arvostaa Montrealin liikettä.

– Kuten kaikessa, ikinä ei tiedä onnistuuko yritys, mutta minusta he ovat tehneet hyvää työtä ja tässä on hyvä mahdollisuus onnistua, Johansson sanoi.

Aho ei ole asiaa kommentoinut millään tavalla, mutta Johansson pamautti rohkean lauseen pöytään.

– Uskon, että Sebastian haluaa sataprosenttisesti pelata Montrealissa. Hän ei olisi allekirjoittanut tarjousta, jos ei haluaisi pelata Montrealissa, Johansson totesi.

Lue myös:

    Uusimmat